Ситний та наваристий суп "Рибачка Соня" - це смачна та корисна страва, яка може стати відмінним варіантом для сімейного обіду або вечері. Він багатий білком, вітамінами та мінералами, тому є відмінним джерелом харчування для дорослих та дітей.

Детальніше про приготування ситного та наваристого супу "Рибачка Соня" читайте у нашому матеріалі.

Для приготування ситного та наваристого супу "Рибачка Соня" нам знадобиться:

  • Риба (будь-яка) - 500 г
  • Коріння петрушки та селери - по 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Спеції (лавровий лист, перець горошком, сіль) – за смаком
  • Вода - 2 л
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатний соус або помідори – 100 г

Спосіб приготування ситного та наваристого супу "Рибачка Соня":

  1. Зваріть бульйон для ситного та наваристого супу "Рибачка Соня". Для цього очистіть і промийте коріння петрушки та селери, цибулю та моркву. Наріжте їх великими шматками та покладіть у каструлю із водою. Доведіть до кипіння та варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин, періодично знімаючи піну.
  2. Приготуйте рибу для ситного та наваристого супу "Рибачка Соня". Очистіть, випатрайте і промийте рибу. Розріжте її на шматки й додайте в бульйон. Варіть ще 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
  3. Овочева заправка для ситного та наваристого супу "Рибачка Соня". Поки вариться бульйон, приготуйте овочеву заправку. Наріжте цибулю півкільцями, моркву та картопля кубиками. Обсмажте цибулю в олії до м'якості. Додайте моркву та картоплю та обсмажуйте ще 5 хвилин.
  4. Додайте овочі в ситний та наваристий суп "Рибачка Соня". Влийте овочеву заправку в суп, додайте очищений і дрібно нарізаний часник, томатний соус або помідори, нарізані скибочками, сіль і варіть ще 10 хвилин.
  5. Подайте ситний і наваристий суп "Рибачка Соня" до столу. Перед подачею до столу посипте суп дрібно нарізаною зеленню.

Додаткові поради:

  • Для приготування супу можна використовувати будь-яку рибу, але найкраще підійде нежирна риба, така як тріска, хек чи мінтай.
  • Щоб бульйон вийшов ароматнішим, можна додати до нього лавровий лист, перець горошком та інші спеції за смаком.
  • Замість томатного соусу можна використовувати свіжі помідори. Для цього наріжте скибочками помідори і додайте їх в суп разом з овочевою заправкою.
  • Для більш насиченого смаку можна додати до супу трохи білого вина.

Читайте також:

Такого ви точно не куштували: рецепт прозорого холодцю по-одеськи, який закохуються з першої порції.

Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи

Від такої смакоти ніхто не відмовиться: рецепт салату з крабових паличок та печінки тріски