Рибне філе (у мене судак; можна взяти іншу рибу – хек, мінтай) – 500-600 г
Олія - ​​100 мл
Цибуля – 2 шт.
Томатний соус – 3 ст. ложки
Червоний мелений перець – до смаку
Рибний бульйон – 250 мл
Часник – 0,5 головки
Зелень – 2 ст. ложки рубаної
Сіль за смаком
Лавровий лист – 1-2 шт.
Перці горошком – 5-6 шт.

Для рибного бульйону маю заморожені обрізки лосося. Заливаю їх водою, доводжу до кипіння, кидаю лавровий лист, пару перців горошком. Варю 40 хвилин.

Рибне філе посипати сіллю, нарізати шматочками і обсмажити в 50 мл олії до легкого золотистого кольору.

Цибулю подрібнити і спасерувати на олії.

Додати томатний соус та червоний мелений перець.

Влити бульйон і трохи посолити. Довести до кипіння.

На дно горщика (вогнетривкого посуду) покласти лавровий лист і перці горошком. Потім укласти смажену рибу. Можна розкласти рибу в маленькі порційні горщики. Тоді час запікання трохи зменшити.

Залити бульйоном із цибулею.

Заправити розтертим часником та зеленню. Накрити кришкою та поставити в духовку. Запікати печеню з риби 50 хвилин при 180 градусах (з огляду на час нагрівання духовки).

До столу печеню з риби подавати в горщику. До риби можна відварити картоплю.