Холодець – це одна з найпопулярніших страв української кухні. Його люблять і дорослі, і діти. Холодець виходить ніжним та смачним, а його насичений аромат нікого не залишить байдужим. А чи пробували ви холодець по-одеськи? І дуже навіть дарма! Адже він набагато смачніший за класичний холодець.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування шикарного холодцю по-одеськи читайте у нашому матеріалі.
Для приготування шикарного холодцю по-одеськи нам знадобиться:
- Свиняча нога – 1 шт.
- Яловичина - 500 г
- Півень – 1 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник - 5 зубчиків
- Перець горошком – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування шикарного холодцю по-одеськи:
- М'ясо ретельно промити для шикарного холодцю по-одеськи. Свинячу ногу розрізати вздовж, яловичину розрубати навпіл, півня випатрати й промити.
- Залити м'ясо для шикарного холодцю по-одеськи холодною водою і залишити на 2-3 години, щоб вийшли залишки крові.
- Злити воду, залити м'ясо холодною водою, поставити на вогонь та довести до кипіння.
- Коли закипить, зняти піну з шикарного холодцю по-одеськи.
- Зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою та варити м'ясо 2 години.
- Через 2 години додати в каструлю розрубаного на частині півня і варити на повільному вогні ще 4 години.
- Очистити цибулину і моркву, опустити в бульйон цілком. Додати перець горошком та лавровий лист.
- Варити шикарний холодець по-одеськи ще 1-1,5 години.
- Часник очистити та роздавити. Додати в бульйон, посолити, довести до кипіння та зняти з вогню.
- М'ясо дістати з бульйону, дати йому трохи охолонути, щоб можна було легко відокремити м'ясо від кісток.
- М'ясо нарізати невеликими шматками.
- Бульйон процідити для приготування шикарного холодцю по-одеськи.
- Розкласти м'ясо за глибокими тарілками.
- Залити м'ясо процідженим бульйоном.
- Можна прикрасити вареною морквою, зеленню чи лимоном за бажанням.
- Поставити тарілки з шикарним холодцем по-одеськи в холодильник або, якщо на вулиці холодно, на балкон, і залишити до повного застигання.< /span>
Додаткові поради:
- Для більш насиченого смаку бульйону можна додати до нього коріння петрушки, селери, а також улюблені спеції.
- Якщо ви хочете, щоб холодець вийшов густішим, можна додати до нього трохи желатину.
- Щоб холодець швидше завмер, можна поставити тарілки з ним у морозильну камеру на кілька годин.
Читайте також:
Якщо звичайна вам вже набридла: рецепт ситної гречки з куркою у рукаві
Завжди виходить ніжний і соковитий: рецепт чудового свинячого шашлику в мультиварці