Холодець – це одна з найпопулярніших страв української кухні. Його люблять і дорослі, і діти. Холодець виходить ніжним та смачним, а його насичений аромат нікого не залишить байдужим. А чи пробували ви холодець по-одеськи? І дуже навіть дарма! Адже він набагато смачніший за класичний холодець.

Детальніше про приготування шикарного холодцю по-одеськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування шикарного холодцю по-одеськи нам знадобиться:

  • Свиняча нога – 1 шт.
  • Яловичина - 500 г
  • Півень – 1 шт.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування шикарного холодцю по-одеськи:

  1. М'ясо ретельно промити для шикарного холодцю по-одеськи. Свинячу ногу розрізати вздовж, яловичину розрубати навпіл, півня випатрати й промити.
  2. Залити м'ясо для шикарного холодцю по-одеськи холодною водою і залишити на 2-3 години, щоб вийшли залишки крові.
  3. Злити воду, залити м'ясо холодною водою, поставити на вогонь та довести до кипіння.
  4. Коли закипить, зняти піну з шикарного холодцю по-одеськи.
  5. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою та варити м'ясо 2 години.
  6. Через 2 години додати в каструлю розрубаного на частині півня і варити на повільному вогні ще 4 години.
  7. Очистити цибулину і моркву, опустити в бульйон цілком. Додати перець горошком та лавровий лист.
  8. Варити шикарний холодець по-одеськи ще 1-1,5 години.
  9. Часник очистити та роздавити. Додати в бульйон, посолити, довести до кипіння та зняти з вогню.
  10. М'ясо дістати з бульйону, дати йому трохи охолонути, щоб можна було легко відокремити м'ясо від кісток.
  11. М'ясо нарізати невеликими шматками.
  12. Бульйон процідити для приготування шикарного холодцю по-одеськи.
  13. Розкласти м'ясо за глибокими тарілками.
  14. Залити м'ясо процідженим бульйоном.
  15. Можна прикрасити вареною морквою, зеленню чи лимоном за бажанням.
  16. Поставити тарілки з шикарним холодцем по-одеськи в холодильник або, якщо на вулиці холодно, на балкон, і залишити до повного застигання.< /span>

Додаткові поради:

  • Для більш насиченого смаку бульйону можна додати до нього коріння петрушки, селери, а також улюблені спеції.
  • Якщо ви хочете, щоб холодець вийшов густішим, можна додати до нього трохи желатину.
  • Щоб холодець швидше завмер, можна поставити тарілки з ним у морозильну камеру на кілька годин.

Читайте також:

Якщо звичайна вам вже набридла: рецепт ситної гречки з куркою у рукаві

Гості розбирають їх за пару хвилин: рецепт фуршетних рулетиків із оселедця з плавленим сирком та солоними огірками

Завжди виходить ніжний і соковитий: рецепт чудового свинячого шашлику в мультиварці