Як чудово готувати цільну курку, фаршировану гречкою!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦя страва стане справжньою окрасою обіднього столу, навіть якщо у вас звичайний будній день. Ось докладний рецепт, який зробить процес приготування легким та захоплюючим.
Інгредієнти:
- 1.5 кг цільної курки
- 1 склянка гречаної крупи
- 150 г свіжих печериць
- 2 цибулини
- 1 головка часнику
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. аджики
- 0,5 ч. л. меленого червоного перцю
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
- 1 год. л. рік
- 3 ст. л. рослинного масла
Процес приготування:
-
Почнемо з підготовки начинки. Наріжте печериці на пластинки або кубики, а цибуля — півкільцями.
-
Розігрійте олію в сковороді. Обсмажуйте цибулю до прозорості, додайте гриби та обсмажуйте їх разом до м'якості.
-
Особливо зваріть гречку в підсоленій воді. Після варіння додайте до неї обсмажену цибулю з грибами, ретельно перемішайте.
-
Приступимо до приготування курки. Ретельно промийте її під проточною водою та обсушіть кухонними рушниками. На спинці курки ножем зріжте шкіру, а потім акуратно зніміть м'ясо вздовж хребта, виймаючи хребет.
-
Підготуйте маринад, змішавши аджику, соєвий соус, мелений червоний та чорний перець, додайте видавлений часник.
-
Рясно змастіть курку маринадом як усередині, так і зовні. Дайте їй промаринуватися 10-15 хвилин.
-
Заповніть курку гречаною начинкою, що охолола. Зашийте курку товстою ниткою і акуратно зв'яжіть крила і ніжки.
-
Покладіть курку у форму для запікання грудкою вгору і полийте маринадом, що залишився.
-
Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте курку 1-1.10 години. Якщо верх надто швидко підрум'янюється, прикрийте його фольгою.
-
Готовність курки перевірте, проткнувши вилкою ніжкою. Якщо виходить прозорий сік, значить, курка готова.
-
Заберіть нитки, викладіть курку на блюдо і прикрасьте свіжими овочами.
Смачного! Тепер ви готові порадувати своїх близьких цією чудовою стравою, сповненою ароматів та смаків!