Як чудово готувати цільну курку, фаршировану гречкою!

Ця страва стане справжньою окрасою обіднього столу, навіть якщо у вас звичайний будній день. Ось докладний рецепт, який зробить процес приготування легким та захоплюючим.

Інгредієнти:

  • 1.5 кг цільної курки
  • 1 склянка гречаної крупи
  • 150 г свіжих печериць
  • 2 цибулини
  • 1 головка часнику
  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. аджики
  • 0,5 ч. л. меленого червоного перцю
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
  • 1 год. л. рік
  • 3 ст. л. рослинного масла

Процес приготування:

  1. Почнемо з підготовки начинки. Наріжте печериці на пластинки або кубики, а цибуля — півкільцями.

  2. Розігрійте олію в сковороді. Обсмажуйте цибулю до прозорості, додайте гриби та обсмажуйте їх разом до м'якості.

  3. Особливо зваріть гречку в підсоленій воді. Після варіння додайте до неї обсмажену цибулю з грибами, ретельно перемішайте.

  4. Приступимо до приготування курки. Ретельно промийте її під проточною водою та обсушіть кухонними рушниками. На спинці курки ножем зріжте шкіру, а потім акуратно зніміть м'ясо вздовж хребта, виймаючи хребет.

  5. Підготуйте маринад, змішавши аджику, соєвий соус, мелений червоний та чорний перець, додайте видавлений часник.

  6. Рясно змастіть курку маринадом як усередині, так і зовні. Дайте їй промаринуватися 10-15 хвилин.

  7. Заповніть курку гречаною начинкою, що охолола. Зашийте курку товстою ниткою і акуратно зв'яжіть крила і ніжки.

  8. Покладіть курку у форму для запікання грудкою вгору і полийте маринадом, що залишився.

  9. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте курку 1-1.10 години. Якщо верх надто швидко підрум'янюється, прикрийте його фольгою.

  10. Готовність курки перевірте, проткнувши вилкою ніжкою. Якщо виходить прозорий сік, значить, курка готова.

  11. Заберіть нитки, викладіть курку на блюдо і прикрасьте свіжими овочами.

Смачного! Тепер ви готові порадувати своїх близьких цією чудовою стравою, сповненою ароматів та смаків!