Тушкована капуста – чудова представниця традиційної української кухні. Ну а якщо приготувати її з грибами та сметаною – буде ще смачніше, ніж зазвичай.

Капуста з грибами в сметані є легкою та корисною їжею, але при цьому і дуже ситною. Готується така капуста досить просто і швидко, але це залежить від видів грибів, що використовуються.

Гушити капусту можна з будь-якими грибами: як магазинними глишками або печерицями, так і з будь-якими лісовими грибами. Причому підійдуть як свіжі, так і заморожені, сушені (попередньо замочити у воді) або консервовані (стерилізовані, без добавок) грибочки.

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • олія вершкове - 100 г;
  • сметана – 200 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Капусту наріжте, зануріть на 10-15 хвилин у підсолений окріп. Охолодіть та злийте воду.

Цибулю почистіть і дрібно наріжте. Злегка обсмажте на олії. Гриби помийте, наріжте слайсами і додайте до цибулі. Смажте, помішуючи, поки не випарується рідина.

Далі змішуємо капусту з грибами з цибулею, солимо та перчимо. Викладаємо капусту у великий горщик або порційні маленькі горщики та запікаємо у розігрітій до 180°C духовці до рум'яної скоринки (близько 30 хвилин).

Наприкінці запікання необхідно залити готову страву сметаною та запікати ще 5 хвилин.

Капусту, тушковану з грибами та сметаною, можна подавати як гарнір або як самостійну страву.

Смак буде ще смачнішим і апетитнішим, якщо перед подачею на стіл прикрасити його дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.Читайте також:

Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"

Запах буде просто жахливий: у якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту.

Раніше їх загортали в папір і продавали в кожній електричці: рецепт ідеальних пиріжків з капустою із листкового тіста.