Осінь – це час яблук. Зелені, жовті, красні, солодкі, кислі та кисло-солодкі, вони є справжньою вітамінною бомбою. Але не всі знають, якими смачними бувають яблука квашені. Цей бюджетний і простий у приготуванні десерт та одночасно закуска не тільки смачна, але ще й дуже корисна для здоров’я.

Для приготування квашених яблук нам знадобляться такі інгредієнти:

Цей рецепт на одну 3-літрову банку. Робитимете багато — не забувайте наглядати за яблуками, щоб доливати води. Її частина витече під час бродіння. Квашені яблука збережуться до 5 місяців.

Беремо попередньо відібрані яблука, замочуємо у воді, видаляємо хвостики та відбираємо пошкоджені або гнилі яблука. Ретельно вимиваємо їх від бруду та викладаємо в банку. Всипати сіль і цукор.

Важливо!

  • Для квашення підходять тверді кисло-солодкі яблука пізніх сортів. Симиренка – найкращий вибір. Дуже бажано, щоб усі плоди були однакового розміру, тоді процес квашення буде рівномірним.

Залити холодною водою з криниці чи свердловини й накрити капроновою кришкою. Побовтати банку, щоб сіль і цукор розчинилися.

Ставимо банку не на підлогу, а у глибоку миску, адже під час процесу квашення, розсіл буде поступово витікати з банки. Залишаємо яблука за кімнатної температури на декілька днів.

Через кілька днів, вже залежить від температури, квашені яблука будуть готові. За бажання можна додати спеції: листя смородини, листя вишні.

Потім сховати в погреб чи холодний підвал.

Важливо!

  • Якщо треба, щоб яблука заквасилися якомога швидше, зробіть у кожному прокол.

Читайте також:

Допоможе звичайне яблуко: що потрібно покласти поруч із хурмою, щоб вона не була терпкою

Він зігріватиме холодними зимовими вечорами: рецепт домашнього лікеру з груш, айви та яблук

Захочеться з'їсти одразу всю банку: рецепт квашеної капусти з яблуками на зиму

Корисна насолода, від якої важко відмовитися: рецепт яблук, запечених з медом, горіхами та родзинками