Створення грибних порошків – справді корисний спосіб зберегти гриби та покращити смак різних страв. Ось кілька рецептів грибних порошкових сумішей, які ви можете приготувати:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерша суміш.
Суміш подосиновиків та підберезників – 9 кг; білі гриби – 1 кг.
Друга суміш.
Подосиновики та підберезники – 4 кг; маслюки - 4 кг; опеньки - 2 кг.
Третя суміш.
Суміш подосиновиків з підберезниками – 4,5 кг; маслюки - 4,5 кг; білі гриби – 1 кг.
Четверта суміш.
Суміш подосиновикам з підберезниками – 7,5 кг; білі гриби – 1,5 кг; печериці – 1 кг.
Інструкція з виготовлення цих сумішей.
Ретельно очистіть і протріть гриби, щоб видалити бруд та сміття.
Добре просушіть гриби, стежачи за тим, щоб не залишалося вологи.
Сушені гриби нарізаємо невеликими шматочками.
Подрібніть шматочки у кавомолці до отримання дрібного порошку. Отриману масу пропустіть через товсте сито.
Залишки, які не пройшли через сито, повторно подрібніть.
Зберігайте грибні порошки в сухому місці в герметичних контейнерах, наприклад, у металевих або скляних банках або глиняних глечиках з пробками, що щільно закриваються.
Грибні порошки можна зберігати протягом тривалого періоду та використовувати для покращення смаку широкого спектру страв. Це зручний спосіб принести смак грибів умами у вашу кулінарію.
Читайте також:
Зимові канікули для школярів та студентів: названі дати відпочинку
Автомобілістів попередили: ціни на автогаз знову зросли. Скільки коштує заправитися
Вся справа в грошах: для чого насправді потрібна кнопка Eco на вашій пральній машинці