Створення грибних порошків – справді корисний спосіб зберегти гриби та покращити смак різних страв. Ось кілька рецептів грибних порошкових сумішей, які ви можете приготувати:

Перша суміш.

Суміш подосиновиків та підберезників – 9 кг; білі гриби – 1 кг.

Друга суміш.

Подосиновики та підберезники – 4 кг; маслюки - 4 кг; опеньки - 2 кг.

Третя суміш.

Суміш подосиновиків з підберезниками – 4,5 кг; маслюки - 4,5 кг; білі гриби – 1 кг.

Четверта суміш.

Суміш подосиновикам з підберезниками – 7,5 кг; білі гриби – 1,5 кг; печериці – 1 кг.

Інструкція з виготовлення цих сумішей.

Ретельно очистіть і протріть гриби, щоб видалити бруд та сміття.

Добре просушіть гриби, стежачи за тим, щоб не залишалося вологи.

Сушені гриби нарізаємо невеликими шматочками.

Подрібніть шматочки у кавомолці до отримання дрібного порошку. Отриману масу пропустіть через товсте сито.

Залишки, які не пройшли через сито, повторно подрібніть.

Зберігайте грибні порошки в сухому місці в герметичних контейнерах, наприклад, у металевих або скляних банках або глиняних глечиках з пробками, що щільно закриваються.

Грибні порошки можна зберігати протягом тривалого періоду та використовувати для покращення смаку широкого спектру страв. Це зручний спосіб принести смак грибів умами у вашу кулінарію.

Читайте також:

Зимові канікули для школярів та студентів: названі дати відпочинку

Автомобілістів попередили: ціни на автогаз знову зросли. Скільки коштує заправитися

Вся справа в грошах: для чого насправді потрібна кнопка Eco на вашій пральній машинці