Ароматне варення з моркви та лимонів готувати досить просто і не так вже й довго. Виходить досить густе морквяне варення з кисло-солодким смаком, гарного бурштинового кольору. До того ж тішить, що таке варення можна робити цілий рік, не тільки заготовляти про запас, а й на кожен день.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати оригінальне морквяно-лимонне варення, яке часто називають "фальшивим мандариновим", знадобиться такий набір продуктів:
- морква – 1 кг;
- цукор – 1 кг;
- лимон – 1 шт.
важливо!
- Моркву вибирайте соковиту, солодку, без механічних пошкоджень та ознак псування.
- Лимони краще використовувати із тонкою шкіркою.
Моркву потрібно ретельно вимити та поставити варитися. Потім моркву потрібно очистити та натерти, посипати цукром.
З лимона зніміть цедру. Бажано цілою шкіркою. Обварити її в киплячій воді. Після цього шкірку наріжте на смужки та поставте варити в цукровій воді на 1 годину. Вона має стати м'якою. Тим часом залишок лимона наріжте тонкими кружальцями, покладіть у моркву. Додайте відварену лимонну шкірку. Усі інгредієнти разом потрібно варити до прозорості моркви.
Секрет!
- Якщо додати до варення ванільну карамель, то підсумковий смак вийде мандариновий.
Готове варення розкладіть у стерилізовані банки та закатайте кришками.
Заготівля відмінно зберігається у льоху, у квартирній коморі та в холодильнику.
Читайте також:
Допоможе лушпиння цибулі: як правильно зберігати моркву на балконі, щоб вона не псувалася до весни
Такі бутерброди розлетяться за секунди: рецепт намазки з оселедця, плавленого сиру та моркви.
Це навіть не зрівняється з пловом: рецепт рису з гарбузом, морквою та цибулею на сковороді
Закуска, якої завжди виявляється мало: рецепт лаваша з крабовими паличками та корейською морквою