Ароматне варення з моркви та лимонів готувати досить просто і не так вже й довго. Виходить досить густе морквяне варення з кисло-солодким смаком, гарного бурштинового кольору. До того ж тішить, що таке варення можна робити цілий рік, не тільки заготовляти про запас, а й на кожен день.

Отже, щоб приготувати оригінальне морквяно-лимонне варення, яке часто називають "фальшивим мандариновим", знадобиться такий набір продуктів:

  • морква – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • лимон – 1 шт.

важливо!

  • Моркву вибирайте соковиту, солодку, без механічних пошкоджень та ознак псування.
  • Лимони краще використовувати із тонкою шкіркою.

Моркву потрібно ретельно вимити та поставити варитися. Потім моркву потрібно очистити та натерти, посипати цукром.

З лимона зніміть цедру. Бажано цілою шкіркою. Обварити її в киплячій воді. Після цього шкірку наріжте на смужки та поставте варити в цукровій воді на 1 годину. Вона має стати м'якою. Тим часом залишок лимона наріжте тонкими кружальцями, покладіть у моркву. Додайте відварену лимонну шкірку. Усі інгредієнти разом потрібно варити до прозорості моркви.

Секрет!

  • Якщо додати до варення ванільну карамель, то підсумковий смак вийде мандариновий.

Готове варення розкладіть у стерилізовані банки та закатайте кришками.

Заготівля відмінно зберігається у льоху, у квартирній коморі та в холодильнику.

Читайте також:

Допоможе лушпиння цибулі: як правильно зберігати моркву на балконі, щоб вона не псувалася до весни

Такі бутерброди розлетяться за секунди: рецепт намазки з оселедця, плавленого сиру та моркви.

Це навіть не зрівняється з пловом: рецепт рису з гарбузом, морквою та цибулею на сковороді

Закуска, якої завжди виявляється мало: рецепт лаваша з крабовими паличками та корейською морквою