Продукти (на 3 порції)
Рис – 150 г
Гарбуз - 300 г
Морква – 60 г
Цибуля ріпчаста - 60 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія (для смаження) - 3-4 ст. ложки (50 мл)


важливо!

  • Сорт рису підійде будь-який - довгозерний чи круглий.

Морква та цибуля – чистим і моєму. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву потрібно натерти на великій тертці.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю з морквою в сковороду і, помішуючи, обсмажуйте на максимальному вогні приблизно 3-4 хвилини до золотистості.

Гарбуз очистіть від шкірки, при необхідності видаліть волокнисту частину з насінням. Наріжте гарбуз невеликими кубиками.

Перекладіть кубики гарбуза в сковороду до обсмаженої цибулі та моркви.

Всипте сіль та чорний мелений перець.

Зменшіть вогонь до середнього і, помішуючи, обсмажуйте приблизно 5-6 хвилин.

Рис за необхідності промийте та відправте в сковороду. Я рис не промивала.

Будь-яким зручним способом доведіть до кипіння 300-320 мл води (пропорція рису та води приблизно 1:2).
Влийте окріп у сковороду і перемішайте. При необхідності можна ще трохи підсолити, якщо солі, доданої під час обсмажування овочів, буде недостатньо.

Доведіть вміст сковороди до кипіння. Потім зменшіть нагрівання до мінімуму, накрийте кришкою сковороду і готуйте рис з овочами приблизно 20-25 хвилин, до вбирання рідини і м'якості рису.

Через деякий час перемішайте рис з овочами.

Яскравий рис з гарбуза готовий. Подавайте його до столу як гарнір або як самостійну страву для пісного меню.

Читайте також:

Добавку проситимуть щоразу: рецепт салату з помідорів, перцю та рису на зиму.

Це справжній ресторанний шедевр: рецепт кальмарів, фаршированих грибами, рисом та сиром у духовці

Забута страва, яку готували наші бабусі: рецепт найсмачніших млинців з м'ясним фаршем та рисом

Корисно і дуже апетитно: рецепт цвітної капусти з грибами та вершковим соусом