Продукти (на 3 порції) | ||
Рис – 150 г | ||
Гарбуз - 300 г | ||
Морква – 60 г | ||
Цибуля ріпчаста - 60 г | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Олія (для смаження) - 3-4 ст. ложки (50 мл) |
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
важливо!
- Сорт рису підійде будь-який - довгозерний чи круглий.
Морква та цибуля – чистим і моєму. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву потрібно натерти на великій тертці.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю з морквою в сковороду і, помішуючи, обсмажуйте на максимальному вогні приблизно 3-4 хвилини до золотистості.
Гарбуз очистіть від шкірки, при необхідності видаліть волокнисту частину з насінням. Наріжте гарбуз невеликими кубиками.
Перекладіть кубики гарбуза в сковороду до обсмаженої цибулі та моркви.
Зменшіть вогонь до середнього і, помішуючи, обсмажуйте приблизно 5-6 хвилин.
Рис за необхідності промийте та відправте в сковороду. Я рис не промивала.
Будь-яким зручним способом доведіть до кипіння 300-320 мл води (пропорція рису та води приблизно 1:2).
Влийте окріп у сковороду і перемішайте. При необхідності можна ще трохи підсолити, якщо солі, доданої під час обсмажування овочів, буде недостатньо.
Доведіть вміст сковороди до кипіння. Потім зменшіть нагрівання до мінімуму, накрийте кришкою сковороду і готуйте рис з овочами приблизно 20-25 хвилин, до вбирання рідини і м'якості рису.
Яскравий рис з гарбуза готовий. Подавайте його до столу як гарнір або як самостійну страву для пісного меню.
Читайте також:
Добавку проситимуть щоразу: рецепт салату з помідорів, перцю та рису на зиму.
Це справжній ресторанний шедевр: рецепт кальмарів, фаршированих грибами, рисом та сиром у духовці
Забута страва, яку готували наші бабусі: рецепт найсмачніших млинців з м'ясним фаршем та рисом
Корисно і дуже апетитно: рецепт цвітної капусти з грибами та вершковим соусом