Панірувальні сухарі — сухарна крихта з пшеничного хліба, що використовується для покриття кулінарних виробів, що обсмажуються, з м'яса, риби та овочів.

У чому переваги застосування сухарів при обжарюванні

Все просто: у процесі приготування сік, який просочують напівфабрикати, дуже швидко випаровується, і в результаті може вийти тверда та безформна страва. А панірувальні сухарі при смаженні утворюють навколо продукту щільну оболонку, завдяки якій приготоване блюдо залишиться соковитим і не втратить форму.

Таким чином панірувальні сухарі надають виробам привабливого зовнішнього вигляду, утворюють хрумку скоринку, зменшують втрату вологи та ймовірність прилипання продуктів до жаркової поверхні.

Мінуси панірування із сухарів

Обсмажені крихти часто вступають у боротьбу за перевагу у смаку всієї страви. Швидко розмокають при дії соусів та підлив. Також швидко забруднюють фритюр.

Втім, панірувальні сухарі мають багато застосувань у кулінарії, їх можна використовувати не тільки для отримання хрусткої скоринки, але й щоб надати страві певної текстури.

Наприклад, панірувальні сухарі додають у фарші, начинки, запіканки, фрикадельки, пудинги, тісто. Крім того, ними можна загущати супи та соуси або посипати салати, запіканки, смажені чи запечені овочі.

Тістечко "Картопля" з панірувальних сухарів:

  • Сухарі панірувальні - 300 г
  • Цукор - 100 г
  • Вода - 40 мл
  • Олія вершкове - 60 г
  • Какао-порошок - 2,5 ст.л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Кокосова стружка – 50 г (для прикраси)

Цукор всипте в казан або ківш з антипригарним дном. Влийте теплу воду і викладіть вершкове масло|мастило|. Помістіть ємність на плиту та увімкніть помірне нагрівання. Замість теплої води можна використовувати молоко будь-якої жирності, якщо воно є в наявності.

Коли цукор розчиниться, а масло розтопиться у гарячій рідині, всипте в ківш какао-порошок. Так як в ньому міститься какао-масло, то додавати його найкраще в теплі рідини!

Пам'ятайте, що колір тістечок безпосередньо залежатиме від кольору какао-порошку.

Акуратно розмішайте його, щоб не утворилися грудочки.

Панірувальні сухарі всипте в глибоку ємність: миску або салатник. Додайте щіпку солі - вона відтінить насолоду тістечок. Влийте в ємність гарячу шоколадну масу. За бажанням можете всипати трохи ванільного цукру, горіхову крихту або кокосову стружку.

Ретельно все перемішайте і помістіть ємність у холодильник на 10-15 хвилин, щоб маса стала щільнішою – олія охолоне і можна буде ліпити тістечка.
Потім висипте кокосову стружку на тарілку та змочіть руки у воді. З солодкої маси виліпите округлі колобки або овальні котлетки. Обваляйте їх у кокосовій стружці з боків або повністю.

Прикрасьте тістечка «Картопля» з панірувальних сухарів на свій смак і подайте до столу охолодженими.

Читайте також:

Допоможе звичайний сухар: названі 6 способів, які допоможуть відрізнити натуральний мед від підробки

Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками