Ковбаски з салом по-литовськи - це традиційна грузинська страва, яка готується з картоплі, бекону, сала та цибулі. Це ситна та смачна страва, яка відмінно підходить для сімейного обіду або вечері.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування картопляних ковбасок із салом по-литовськи читайте у нашому матеріалі.
Для приготування картопляних ковбасок із салом по-литовськи:
- 1 кг картоплі
- 1 цибулина
- 100 г бекону
- 100 г жиру
- 1/2 лимона
- Сіль, перець за смаком
- Смалець для змащування
Спосіб приготування картопляних ковбасок із салом по-литовськи:
- Картоплю очистити від шкірки, помити та натерти на дрібній тертці для ковбасок із салом по-литовськи.
- Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажити на смальці до золотистого кольору разом із беконом та салом.
- У картоплю додати смажену цибулю, сіль, перець та сік лимона. Перемішати все для ковбасок із салом по-литовськи.
- Черева промити від солі під проточною водою. Одягнути спеціальну форму для начинки ковбаси.
- Начинити череву картопляним фаршем за допомогою м'ясорубки або просто проштовхуючи вказівним пальцем.
- Перекласти ковбаску із салом по-литовськи у форму для запікання, змастити смальцем та запікати при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин, залежно від сорту картоплі.
- Через 10 хвилин після запікання проколоти ковбасу голкою кожні 3-5 см. Іноді змащувати картопляні ковбаски смальцем.
- Подавати ковбаски із салом по-литовськи зі свіжими овочами, зеленню та сметаною.
Читайте також:
Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом
Раніше їх продавали в кожному поїзді: рецепт "ледачих" соковитих біляшів на кефірі
Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею