Швидкий млинець з куркою і сиром завжди виходить смачним, апетитним і ситним, а готується він досить просто.

Отже, для приготування "ледачого" млинця з куркою та сиром знадобляться такі продукти:

  • кефір - 150 мл;
  • сир твердий – 120 г;
  • філе куряче - 150 г;
  • яйце куряче - 1 шт.;
  • соль – 0,5 ч.л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • масло вершкове – 15 г;
  • борошно пшеничне – 50 г;
  • зелень – 20 г.

Насамперед потрібно відварити до готовності куряче філе. М'ясо добре промиваємо і опускаємо в киплячу підсолену воду з лавровим листом. Час приготування залежить від розміру м'ясного шматочка.

Після цього влити кефір у глибоку миску. Жирність може бути будь-якою. Вбити яйце і додати сіль до смаку. Збовтати вилкою до однорідності.

Сир твердих сортів подрібнити на тертці. Сирну стружку додати в масу кефіру і перемішати.

Всипати борошно, що просіює. Перемішати.

Курку, що остигнула, розділити на волокна або нарізати дрібним кубиком. Додати|добавляти| в тісто і перемішати до рівномірного розподілу.

Зелень промити, обсушити, дрібно нарізати. Додати до тіста. Перемішати. Тісто виходить досить густе.

У сковороду діаметром 20-22 см додати скибочку вершкового масла|мастила| і добре розігріти. Викласти тісто і розподілити ложкою на рівний шар.

Накрити кришкою, зробити невеликий вогонь і готувати до рум'яної скоринки з одного боку.

Взяти дві лопатки та акуратно перевернути на другий бік. Продовжити обсмажувати у тому ж режимі до золотистості.

Лінива млинець з куркою смакуэ як у теплому, так і холодному вигляді. Смачно зі сметаною або іншим відповідним соусом.

Читайте також:

Від такої закуски важко відірватися: рецепт сирно-сирних биточків із крабовими паличками

Таку закуску доведеться готувати по кілька баночок: рецепт маринованих крабових паличок із соєвим соусом

Від такої закуски ще ніхто не відмовлявся: рецепт картопляних кошиків з малосольним оселедцем

Ця закуска буде розлітатися миттєво: рецепт ікри із солоних огірків та томатної пасти