• Філе куряче - 350 г
  • Рис – 70 г
  • Цибуля ріпчаста – 90 г
  • Морква – 80 г
  • Капуста білокачанна – 280 г
  • Прянощі – 1 ч.л. італійські трави
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – на смак мелений
  • Цукор – до смаку
  • Вода - 500 мл
  • Сметана - 90 гр
  • Томатна паста – 50 г
  • Олія - ​​30 мл
  • Гарбуз – 100 г

Гарбуз підійде будь-якого сорту.

З м'яса можна взяти свинину, яловичину, індичатину чи інше м'ясо. Я віддаю перевагу нежирним сортам і, найчастіше, для приготування таких голубців використовую філе з курки.

Спеції підібрати на свій смак. Кількість солі та перцю регулюйте на свій розсуд.

Рис підійде довгозерний або круглий. Вибрати на свій смак.

Пересипати рис у глибокий посуд. Влити холодну воду. Перетерти руками, щоб видалити зайвий пил. Воду поміняти кілька разів, щоб вона стала прозорою. Пересипати промитий рис у сотейник. Влити воду 200 мл із загальної кількості. Додати щіпку солі. Перемішати, щоб рис не прилипнув до дна, і відправити на помірний вогонь.

Дати закипіти. Зменшити вогонь і готувати 9-10 хвилин, щоб рис залишався трохи недовареним.

Проварений рис відкинути на друшляк. Промити холодною водою і залишити на деякий час, щоб стекла вся рідина.

Куряче філе або інше м'ясо добре промити та вмочити паперовим рушником від зайвої вологи. Нарізувати|нарізати| шматочками невеликого розміру і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.

Капусту промити і обсушити. Нашинкувати тонкою короткою соломкою. Нам треба її розм'якшити. Для цього нарізану капусту перемістити в миску для мікрохвильової печі і відправити на 6 хвилин при потужності 800 ватів. За цей час капустяна соломка стане м'якшою. Можна нарізану капусту залити окропом і залишити на 8-10 хвилин, накривши кришкою. Потім відкинути на сито, остудити і добре віджати від рідини.

Підготовлену капусту додати|добавляти| до фаршу.

До всіх інгредієнтів додати рис, що охолонув.

Очистити, промити і обсушити серветкою моркву та цибулю.

Морквину натерти на тертці, нарізати цибулю кубиками. У сковороді розігріти половину олії. Обсмажити овочі 5-7 хвилин|мінути| на невеликому вогні, помішуючи.

Трохи остудити.

Обсмажені овочі додати до решти інгредієнтів. Гарбуз очистити, промити та обсушити. Подрібнити на великій тертці. Додати до миски. Всипати на смак сіль, мелений чорний перець, італійські трави.

Усі інгредієнти ретельно перемішати.

Сформувати вологими руками заготівлі бажаної форми та розміру. Дно жаростійкої форми змастити другою половиною рослинної олії. Викласти колобки.

Для заливання змішати сметану будь-якої жирності, томатну пасту, воду 300 мл, сіль, мелений чорний перець та цукор. Замість томатної пасти можна взяти кетчуп або домашній соус.

Залити м'ясні колобки. Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати 40-60 хвилин. Час запікання залежить від потужності техніки.

Ледачі голубці з гарбузом готові. Подавати відразу до столу зі сметаною чи іншим соусом.

Читайте також:

Їх розберуть прямо зі сковорідки: рецепт "м'ясних пальчиків" із курячого філе з сиром

Таке розмітять і дорослі, і діти: рецепт чудового курячого філе в морквяному клярі

Це справді неземна насолода: рецепт авокадо, фаршированого курячим філе

Важко втриматися, щоб не з'їсти все одразу: рецепт соковитої запіканки з баклажанами, курячим філе та картопляним пюре