Українські деруни – це традиційна та ситна страва, яка є одним із символів української кухні. Деруни – це картопляні оладки або плоскі котлети, всередину яких додається смачна начинка з фаршу та сиру. Ця страва не тільки приємна оку зі своїм апетитним зовнішнім виглядом, але й задовольняє смакові переваги завдяки соковитості начинки та хрумкій скоринці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування ситних українських дерунів із фаршем та сиром читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ситних українських дерунів з фаршем та сиром:
- М'ясний фарш 300 г
- Олія вершкове 73% 1 ст. л.
- Картопля 5 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Сіль 1/5 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа «Італійські трави» на смак
- Яйця курячі 2 шт.
- Кетчуп 2 ст. л.
- Твердий сир за смаком
- Зелень за смаком
Спосіб приготування ситних українських дерунів з фаршем та сиром:
1. Спочатку приготуємо начинку для ситних українських дерунів із фаршем та сиром. У сковороді розігрійте трохи олії і обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати фарш і готувати, помішуючи, до повного приготування. Посоліть і поперчіть до смаку. Залишіть начинку для ситних українських дерунів з фаршем та сиром остигати.
2. Очистіть картоплю і натріть її на дрібній тертці. Потім відіжміть зайвий картопляний сік. Це допоможе зробити українські деруни з фаршем та сиром більш ситними.
3. У великій мисці змішайте натерту картоплю, яйця, борошно, сіль та перець. Ретельно вимішайте до одержання однорідного тесту.
4. Візьміть невелику кількість тіста і розкладіть його на долоні, щоб сформувати плоский коржик. Покладіть невелику кількість начинки на середину коржика і додайте трохи натертого сиру. Потім акуратно закрийте начинку, запечатуючи руки, щоб не витекло під час смаження. Повторюйте цей процес для решти тесту та начинки для ситних українських дерунів із фаршем та сиром.
5. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Викладіть ситні українські деруни з фаршем та сиром на сковороду та смажте їх із двох боків до золотистого кольору. Кожну сторону смажте близько 4-5 хвилин.
6. Після приготування викладіть ситні українські деруни з фаршем та сиром на блюдо з паперовим рушником, щоб видалити надлишки олії. Подавайте ситні українські деруни з фаршем та сиром гарячими, посипаними зеленню та сметаною.
Читайте також:
Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом
Раніше їх продавали в кожному поїзді: рецепт "ледачих" соковитих біляшів на кефірі
Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею