Щоб приготувати свинину, шприцьовану соєвим соусом, знадобиться такий набір продуктів:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 1 кг свинини (м'якоті)
- лимон
- 3 ч. л. гірчиці
- 2 ст. сушених трав
- сіль
- перець
Для цієї страви найкраще використовувати м'якоть свинини з мінімальною кількістю жиру (карбонад, окіст), а також частини пожирніші (шия, лопатка), залежно від переваг.
Свинину потрібно вимити та обсушити паперовими рушниками.
важливо!
- Крім свинини в цій страві можна використовувати будь-яке інше м'ясо. Враховуйте, що час приготування, а також смак та калорійність страви зміняться. Наприклад, яловичина готується довше, ніж свинина, а куряче філе чи індичка менше.
Далі готуємо всі необхідні інгредієнти для маринаду:
- 30 мл рослинної олії
- 50 мл соєвого соусу
- 50 мл лимонного соку
З лимона знімаємо цедру і вичавлюємо сік (потрібно 50 мл).
- можна використовувати кулінарний шприц, або звичайний, але тоді бажано з широкою голкою.
По всій площі м'яса робимо "уколи". Якщо соус залишився, необхідно натерти їм м'ясо.
Далі змішуємо цедру, гірчицю, трави. Посолити, поперчити. Перемішати.
- Сіль необхідно додавати дуже обережно, оскільки соєвий соус вже досить солоний, інакше можна пересолити свинину.
Масою, що вийшла, натерти м'ясо. Викласти у форму для запікання та накрити фольгою.
Поставте свинину в розігріту духовку до 180°С на 40 хвилин. Точний час запікання залежить від особливостей духовки. Головне не пересушити м'ясо. Тому якщо знаєте, що у вашій духовці все запікається довше, ніж потрібно в рецептах, краще довше потримати свинину у фользі — не 40, а 50 хвилин.
Потім прибрати фольгу і ще протягом 20 хвилин запікати свинину при температурі 180 градусів.
Читайте також:
Ви будете хвалитися цією стравою: рецепт плову з гречки зі свининою та печерицями
Ідеально під курку, котлети чи свинину: рецепт зеленої аджики по-кавказьки на зиму
Це просто божественно: рецепт свинини, запеченої у рукаві з яблучним соком