Осінь у самому розпалі, тому спробуйте приготувати гарбуз у шикарному поєднанні з шоколадом та мускатним горіхом. Десерт виходить смачний, в міру вологий, з цікавою гострою ноткою, гарбуз зовсім не відчувається.

Інгредієнти для шоколадного тіста:

  • вершкове масло|мастило| 175 г;
  • темний шоколад 150 г;
  • яйця 3 штуки;
  • цукор 300 г;
  • борошно 75 г;
  • какао-порошок 40 г.

Інгредієнти для гарбузового тіста:

  • яйце 1 штука;
  • цукор 100 г;
  • гарбузове пюре 100 г;
  • борошно 25 г;
  • мускатний горіх мелений 1 ч. ложка;
  • кориця мелена 2 ч. ложки.

Розтопіть масло і шоколад у мікрохвильовій печі або на паровій бані, періодично помішуючи. Остудіть.

Розігрійте духовку до 180 °C.
Квадратну форму для випікання застелите пергаментом.
Для шоколадного тіста у великій мисці збивайте міксером яйця та цукор, поки маса не стане світлою та повітряною. Далі лопаткою потрібно втрутити масляно-шоколадну суміш. З'єднайте борошно та какао, введіть у тісто.
Щоб приготувати тісто гарбуза, насамперед потрібно гарбуз розрізати, очистити від насіння і шкірки, нарізати шматочками, залити невеликою кількістю води і зварити до м'якості. Воду злити та зробити пюре.

Для гарбузового тіста збийте яйце та цукор у повітряну світлу масу. Лопаткою вмішайте гарбузове пюре, потім борошно, мускатний горіх і корицю.

Далі викладаємо тісто у форму столовою ложкою, чергуючи гарбузову та шоколадну суміші і робимо зубочисткою завитки.

Випікайте приблизно 45 хвилин|мінути| до моменту, коли тісто схопиться по центру.

важливо!
  • Брауні повинен повністю охолонути у формі, лише потім його можна різати на шматочки.

Читайте також:

Це стане вашою фірмовою стравою на вихідних: рецепт пасти з гарбузом, сиром та часником

Виходить просто чарівно і соковито: рецепт курки з гарбузом, запеченим у духовці

І навіть тарілки не потрібні: рецепт неймовірної пшоняної каші, яка робиться у гарбузі

Ви навіть не здогадувалися, що це настільки смачно: рецепт курячих котлет із гарбузом та яйцем