Продукти (на 7 порцій) | ||
Фарш свинячий - 500 г | ||
Сир (жирністю 5%) - 250 г | ||
Хліб білий - 60 г | ||
Молоко — 50 мл | ||
Цибуля ріпчаста - 150 г | ||
Часник - 10 г (за смаком) | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Сушений кріп - 1 ч. ложка | ||
Петрушка свіжа - 15 г | ||
Сухарі панірувальні - 50 г | ||
Олія - 50 мл |
Для приготування фаршу можна взяти будь-яку м'ясну свинину.
Сир підійде до будь-якої жирності.
Хліб можна замінити батоном, булкою, багетом.
Замість молока для замочування хліба можна взяти воду, але з молоком котлети вийдуть ніжнішими.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПеріодично перемішуйте, щоб усі шматочки просочилися молоком.
Свинину (у мене лопатка без кістки) добре промийте та обсушіть паперовим рушником, наріжте невеликими шматочками.
Цибулю та часник очистіть. Цибулю розріжте на невеликі шматочки.
Якщо хлібні шматочки дуже вологі, трохи відіжміть рідину.
Убийте яйце і перемішайте.
На смак додайте сіль і мелений перець, приправте сушеним кропом. Перемішайте.
Добре відбийте фарш, піднімаючи його рукою і кидаючи назад у миску з певним зусиллям. Завдяки цій дії фарш стане більш щільним і триматиметься разом.
Сир викладіть у глибоку миску і розімніть ложкою, щоб розбити грудочки. Якщо сир сухий, додайте|добавляйте| трохи сметани і перемішайте.
Вологими руками візьміть порцію м'ясного фаршу, приблизно 50-60 г. Сформуйте коржик, додайте в центр порцію сирної начинки.
Сформуйте котлету бажаної форми, я зробила овальною.
Запануйте з усіх боків панірувальними сухарями.
Зробіть так з усім фаршем та начинкою. У мене вийшло 15 заготовок.
Сковороду відправте на помірний вогонь і добре розігрійте з олією. Я волію використовувати пергамент для смаження котлет. Викладіть заготовки.
Обсмажте на вогні нижче середнього по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Викладіть на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.
Соковиті свинячі зрази з сиром і зеленню готові.
Подавайте з кисло-солодким соусом, зеленню та свіжими овочами.
Читайте також:
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом
"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись