Баклажани, запечені з куркою, – дуже ситне і смачне блюдо.

Для того, щоб приготувати баклажани під сиром на вечерю, потрібні такі продукти:

  • баклажани - 4 штуки;
  • куряче філе - 2 штуки;
  • томати - 300 г;
  • твердий тертий сир - 300 г;
  • зелень за смаком;
  • олія соняшникова рафінована - 100 г;
  • прованські трави за смаком.

Для соусу:

  • сметана 15% - 3 ст. л.;
  • соус томатний - 3 ст. л.;
  • плавлений сир - 100 г;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений - 1 ч. л.;
  • приправа до мʼяса - 1 ч. л.;
  • прованські трави - 2 ч. л.;
  • паприка мелена - 1 ч. л.;
  • часник, зубчики - 4 шт.;
  • оливкова олія - 20 г.

Ретельно помиті баклажани нарізаємо пластинами не більше одного сантиметра.

Змастіть форму для запікання олією. Викладіть баклажани шарами, пересипаючи сіллю і спеціями. Збризніть олією. Повторюйте так з кожним рядом баклажанів. Відправте запікатись в розігріту до 200 °C духовку на 20 хвилин.

Далі готуємо соус, змішавши сметану (або йогурт чи майонез), томатний соус, плавлений сир, натертий часник, сіль, усі приправи й олію.

Куряче філе сполосніть, зніміть плівки і наріжте невеликими скибками (замість м’яса можна використовувати фарш). Викладіть на дошку і наколіть виделкою.

Помідори наріжте скибками, а твердий сир натріть на тертці. Зелень помийте і наріжте.

Дістаньте баклажани з духовки, перевірте готовність, проколовши ножем, і викладіть їх у форму для запікання, як показано у відео. Змастіть їх соусом.

Зверху посипте трохи сиром і викладіть куряче філе. Змастіть його соусом. Далі викладіть помідори і зелень.

Посипте сиром і знову викладіть філе курки, змастіть соусом. Знову томати і так повторіть шари, поки не скінчаться продукти. Потім загорніть баклажани, змастіть соусом і посипте сиром.

Відправте запікатись в розігріту до 200 °C духовку на 30 хвилин. Далі вийміть, накрийте фольгою і залиште на 20 хвилин. Потім подавайте до столу.

Читайте також:

Таким салатом ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт рецепт квасолі в соусі з помідорів, перцю та цибулі

Хрусь-хрусь, в гості до вас стукаю: рецепт неймовірного капустяного салату німецькою. У чому його секрет

Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом

Тепер ви робитимете так постійно: рецепт салату з капусти на зиму з додаванням яблука