До рецепту курячих котлет, які готуємо сьогодні, входять такі інгредієнти:

  • філе курячої грудки - 800 г;
  • сир (відсоток жирності можна брати на розсуд) – 400 г.;
  • булка, попередньо замочена у воді або молоці (особливої ​​різниці немає) - 200 г (вже у віджатому вигляді);
  • цибуля ріпчаста - 2-3 штуки середнього розміру;
  • часник (за бажанням) – 2-5 зубчиків;
  • сіль за смаком;
  • перець за бажанням;
  • сухарі панірувальні за бажанням;
  • олія рослинна для смаження.

Багато господинь погодяться, що найзручніше робити курячий фарш не за допомогою м'ясорубки, а в кухонному комбайні (насадка - металевий ніж). Потім можна легко поєднати в ємності всі необхідні інгредієнти і пробити їх до однорідності. Через відсутність комбайна пропустіть куряче філе через м'ясорубку.

Цибулю і зубок свіжого часнику очищаємо, після чого натираємо на дрібній тертці в кашку.

Тепер потрібно ретельно перемішати курячий фарш, подрібнену цибулю та часник. Крім того, туди ж додаємо сир, куряче яйце, сіль та мелений чорний перець. Можна вимішувати фарш для курячих котлет руками, але комбайн справляється за лічені секунди.

У сковороду наливаємо олію і добре її розігріваємо. Кладемо котлети в гарячу олію і смажимо на середньому вогні до зарум'янення нижньої сторони.

Читайте також:

Їх будуть розхоплювати виделкою прямо зі сковорідки: рецепт незвичайних ніжних котлет із курячих сердець

Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи

Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями

І навіть цілої миски вам буде мало: рецепт рубаних курячих котлет із молодими помідорами