Усі господині знають, що баклажани мають приємний і водночас нейтральний смак, а також ніжну кремову текстуру, тому їх можна готувати різними способами. Особливо добре з баклажанів виходять закуски, і цей рецепт - тому доказ.

Інгредієнти для намазки з баклажанів, яєць та сиру беруться лише найпростіші:

  • баклажан – 2 штуки;
  • розчин - 0,5 ч. л.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • олія соняшникова рафінована - 2 ст. л.;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • плавлений сир – 70 г;
  • майонез 50% - до смаку.

Баклажани почистіть, наріжте, залийте підсоленою водою на 20 хвилин. Потім воду злити, баклажани обсушити. З перцю видаліть серцевину, дрібно наріжте.

Сковороду змастіть олією, висипте баклажани і перець. Готуйте під кришкою до м'якості. Додайте подрібнений часник, перемішайте та прогрійте хвилину. Залишіть овочі остигати.

Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, дрібно наріжте або натріть крупно на тертці. Натріть сир. Розімніть вилкою овочі. Змішайте всі інгредієнти, посоліть та заправте майонезом.

Читайте також:

Тетя Сара, розкрий секрет: рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів

Такі бутерброди розлетяться за хвилину: рецепт намазки на хліб із авокадо та яйця

Схожа на дорогий паштет: рецепт намазки на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка

Це просто чудово: рецепт намазки на хліб з крабових паличок, сиру та яєць