Часто буває, що у хлібниці залишається черствий хліб. Якщо ви не годуєте голубів і у вас немає курей, то діти його нема куди. Рецепт сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами позбавить вас цієї проблеми.

Отже, щоб приготувати сирно-хлібну запіканку з сиром та помідорами, знадобиться такий набір продуктів:

  • черствий хліб – 250 г;
  • молоко - 500 мл;
  • сир - 250 г;
  • яйце – 2 штуки;
  • помідори чері – 6 штук;
  • сир - 200 г + ще трохи для посипання;
  • петрушка до смаку;
  • кріп за смаком;
  • сіль за смаком.

Хліб розламати або розрізати на невеликі шматочки і замочити в трохи підігрітому молоці. Коли він стане м'яким, додати туди і сир і подрібнити все блендером в однорідну масу. Добре посолити.
Сир натерти на великій тертці. Додати до хлібно-сирної сиру, яйця, зелень, все перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментним папером, зверху покласти половинки помідорів чері (обережно, щоб не потонули зовсім). Залишки сиру натерти на дрібній тертці і посипати зверху.
Запікати у розігрітій духовці при 180 градусах близько 40-50 хвилин.
Готову запіканку вийняти, перед подачею дати трохи охолонути (якщо різати відразу, вона буде занадто м'яка).

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками