Домашній плавлений сир із крабовими паличками може стати чудовим перекушуванням або сніданком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Продукти (на 10 порцій) | ||
Сир жирний (9-12%) – 320 г | ||
Крабові палички – 100 г | ||
Олія вершкове - 70 г | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Сода - 1/2 ч. ложки | ||
Трави сушені (на вибір) – 1/2 ч. ложки | ||
Паприка мелена - 1 ч. ложка | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Сир бажано брати жирністю від 9% і вище. Чим жирнішим буде сир, тим ніжніше вийде текстура плавленого сиру.
Сушені трави можна використовувати на свій смак – у мене італійські трави, але підійдуть прованські чи будь-які інші на вибір.
Вершкове масло розтопіть будь-яким зручним способом (це можна зробити в каструльці на плиті при середньому нагріванні або в мікрохвильовій печі при мінімальній потужності).
Влийте розтоплену олію у сирну масу. Ретельно перемішайте або пробийте масу занурювальним блендером до однорідності.
Додайте сушені трави, паприку, сіль та соду.
Добре перемішайте.
Сирну масу перекладіть у металеву або скляну термостійку глибоку миску.
Встановіть миску з сирною масою на каструлю з окропом так, щоб дно миски не торкалося води - вийде так звана "водяна баня".
Зменште нагрівання до рівня трохи нижче середнього і, постійно помішуючи, готуйте плавлений сир на водяній бані приблизно 10-15 хвилин до однорідної консистенції.
Крабові палички натріть на середній тертці, додайте в миску з сиром плавленим і перемішайте.
Плавлений сир із сиру з крабовими паличками готовий. У гарячому вигляді він досить рідкий, але якщо розкласти його по баночках і остудити до кімнатної температури, він застигне і набуде ніжної кремової текстури.
Такий домашній сир плавлений можна зберігати в холодильнику.
Подавайте плавлений сир з найніжнішим, вершковим смаком на скибочках хліба чи тостах – вийде чудовий сніданок чи перекус. А якщо наповнити їм тарталетки – непогана бюджетна закуска, гідна святкового столу!
Читайте також:
Перед цим вам не встояти: закуска з міні-перців із сирною начинкою та сосисками
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Три в одному: рецепт ніжної закуски з баклажанів, помідорів та перцю на зиму
"Тещини грибочки": рецепт закуски з баклажанів, за яку вас хвалитимуть весь день