Ніхто не заперечуватиме, що більшість господинь не розглядають курячі шиї як інгредієнт, з якого можна приготувати щось цікаве. А тим часом, курячі шиї - така ж смачна і не менш корисна частина курки, як і гомілки, грудки або крильця.

І справді, курячі шиї м'ясисті та ароматні, тому готувати їх одне задоволення, майже те саме, що й крильця. Ось тільки ціна крилець, незважаючи на велику кількість кісток у них, вдвічі більша. Ділимося з тими, хто ще не відкрив для себе цей продукт, рецептом курячих шийок у соєвому соусі.

Збережіть наш рецепт однієї з найкращих закусок до пива! Хоча насамперед шийки, звичайно, відмінний вибір для другої страви.

Отже, щоб приготувати курячі шиї в соєвому соусі, знадобиться такий перелік продуктів:

  • вода 1700 мл;
  • лавровий лист 1 штука;
  • чорний перець горошком кілька штук;
  • запашний перець горошком кілька штук;
  • курячі шиї 500 г;
  • цибуля 1-2 штуки;
  • часник 3 зубчики;
  • імбир 1 шматочок (1-2 см);
  • соєвий соус 100 мл;
  • рисовий оцет 2 ст. ложки;
  • цукор 1 ст. ложка;
  • кунжут до смаку.
У каструлі закип'ятіть воду з лаврушкою та горошинами перців. Додайте шиї та варіть 15 хвилин. Шумівкою викладіть на тарілку.
Разом із шиями можна приготувати і крила, але варити їх потрібно приблизно на 10 хвилин довше.
Важливо! Є деякі нюанси, які слід враховувати при варінні курячих шийок:
  • перед варінням обов'язково промийте шийки у холодній воді;
  • викладайте курячі шиї в киплячу, злегка підсолену воду;
  • варіть шийки під кришкою на слабкому вогні;
  • під час варіння потрібно знімати піну, що утворюється.

Цибулю наріжте четвертинками кілець, часник та імбир - невеликими шматочками.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м'якості. Закиньте часник і готуйте ще півхвилини.
Викладіть шиї в сковороду і, часто помішуючи, підрум'яньте з усіх боків.

Соєвий соус з'єднайте з цукром та оцтом. Влийте в сковороду, перемішайте і залиште під кришкою приблизно на 10 хвилин. Іноді помішуйте.

При подачі посипте кунжутом.
Читайте також: