Ніхто не заперечуватиме, що більшість господинь не розглядають курячі шиї як інгредієнт, з якого можна приготувати щось цікаве. А тим часом, курячі шиї - така ж смачна і не менш корисна частина курки, як і гомілки, грудки або крильця.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, курячі шиї м'ясисті та ароматні, тому готувати їх одне задоволення, майже те саме, що й крильця. Ось тільки ціна крилець, незважаючи на велику кількість кісток у них, вдвічі більша. Ділимося з тими, хто ще не відкрив для себе цей продукт, рецептом курячих шийок у соєвому соусі.
Збережіть наш рецепт однієї з найкращих закусок до пива! Хоча насамперед шийки, звичайно, відмінний вибір для другої страви.
Отже, щоб приготувати курячі шиї в соєвому соусі, знадобиться такий перелік продуктів:
- вода 1700 мл;
- лавровий лист 1 штука;
- чорний перець горошком кілька штук;
- запашний перець горошком кілька штук;
- курячі шиї 500 г;
- цибуля 1-2 штуки;
- часник 3 зубчики;
- імбир 1 шматочок (1-2 см);
- соєвий соус 100 мл;
- рисовий оцет 2 ст. ложки;
- цукор 1 ст. ложка;
- кунжут до смаку.
- перед варінням обов'язково промийте шийки у холодній воді;
- викладайте курячі шиї в киплячу, злегка підсолену воду;
- варіть шийки під кришкою на слабкому вогні;
- під час варіння потрібно знімати піну, що утворюється.
Цибулю наріжте четвертинками кілець, часник та імбир - невеликими шматочками.
Соєвий соус з'єднайте з цукром та оцтом. Влийте в сковороду, перемішайте і залиште під кришкою приблизно на 10 хвилин. Іноді помішуйте.
Від цього смаку паморочиться голова: рецепт свинячої шкірки, відрізаної від сала, в соєвому соусі
Облизуватимете пальці: рецепт соковитих курячих ніжок, замаринованих у соєвому соусі та кетчупі
От аромата можно закачаться: рецепт сала, варенного в соевом соусе
Справжня насолода: рецепт курки по-пекінськи в томатній пасті з соєвим соусом