Оригінальна подача, плюс знайомий з дитинства смак буряка з оселедцем не залишать байдужими нікого. Крім того, оселедець під шубою, який робиться в багеті, зручний тим, що можна приготувати таку закуску за день або взяти з собою в гості, звільнивши господиню від зайвого клопоту. Поекспериментуємо і приготуємо інтерпретацію всім відомого салату тільки вже у вигляді закуски.

Отже, для приготування оселедця під шубою в багеті, знадобляться такі продукти:

  • багет білий – 200 г (0,5 шт.);
  • буряк – 200 г;
  • філе солоного оселедця - 120 г;
  • сир плавлений – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез - 60 г;
  • часник – 5 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Насамперед буряк приблизно середнього розміру потрібно добре промити, залити в каструлі холодною водою і варити приблизно 50-60 хвилин, до м'якості - час варіння залежить від розміру і сорту буряка. Готовність завжди можна перевірити дерев'яною шпажкою - якщо буряк приготувався, то він легко проколюється.

Варений буряк дістаньте з відвару і остудіть до кімнатної температури. Її ніжно очистити та натерти на середній тертці.

рада!

  • Натертий буряк потрібно віджати від соку. Це важливо! Інакше багет вбере його, пофарбується і розмокне.

Яйця промийте та залийте холодною водою. Всипте сіль. Варити на помірному вогні 10 хвилин після закипання, а потім остудити в холодній воді. Очистіть яйця та натріть на середній тертці.

Багет розріжте на дві половини, акуратно видаліть м'якуш руками.

Плавлений сир натріть на середній тертці. Розділіть сир на дві частини:

  • до однієї частини сиру додаємо тертий буряк. Туди ж – половину майонезу. На смак солимо і перчимо, а потім перемішайте до однорідності.
  • до іншої частини сиру додаємо яйця, натертий на дрібній тертці часник. Викладіть майонез, що залишився. Посоліть і поперчіть. Перемішайте до однорідності.

Обидві половинки багету змащуємо яєчною масою, а поверх розподіляємо бурякову масу.

На одну половину викладаємо філе оселедця. Другою половиною багету накриваємо.

важливо!

  • Оселедець краще брати цілу і самим філювати. Буде смачніше. Очистіть її від тонкої плівки, голови, плавиків та хвоста. Видаліть хребет і всі дрібні кісточки.

Загорніть багет із начинкою в поліетиленовий пакет або харчову плівку і відправте в холодильник на 30-60 хвилин.