Оригінальна подача, плюс знайомий з дитинства смак буряка з оселедцем не залишать байдужими нікого. Крім того, оселедець під шубою, який робиться в багеті, зручний тим, що можна приготувати таку закуску за день або взяти з собою в гості, звільнивши господиню від зайвого клопоту. Поекспериментуємо і приготуємо інтерпретацію всім відомого салату тільки вже у вигляді закуски.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування оселедця під шубою в багеті, знадобляться такі продукти:
- багет білий – 200 г (0,5 шт.);
- буряк – 200 г;
- філе солоного оселедця - 120 г;
- сир плавлений – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- майонез - 60 г;
- часник – 5 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Насамперед буряк приблизно середнього розміру потрібно добре промити, залити в каструлі холодною водою і варити приблизно 50-60 хвилин, до м'якості - час варіння залежить від розміру і сорту буряка. Готовність завжди можна перевірити дерев'яною шпажкою - якщо буряк приготувався, то він легко проколюється.
Варений буряк дістаньте з відвару і остудіть до кімнатної температури. Її ніжно очистити та натерти на середній тертці.
рада!
- Натертий буряк потрібно віджати від соку. Це важливо! Інакше багет вбере його, пофарбується і розмокне.
Яйця промийте та залийте холодною водою. Всипте сіль. Варити на помірному вогні 10 хвилин після закипання, а потім остудити в холодній воді. Очистіть яйця та натріть на середній тертці.
Багет розріжте на дві половини, акуратно видаліть м'якуш руками.
Плавлений сир натріть на середній тертці. Розділіть сир на дві частини:
- до однієї частини сиру додаємо тертий буряк. Туди ж – половину майонезу. На смак солимо і перчимо, а потім перемішайте до однорідності.
- до іншої частини сиру додаємо яйця, натертий на дрібній тертці часник. Викладіть майонез, що залишився. Посоліть і поперчіть. Перемішайте до однорідності.
Обидві половинки багету змащуємо яєчною масою, а поверх розподіляємо бурякову масу.
На одну половину викладаємо філе оселедця. Другою половиною багету накриваємо.
важливо!
- Оселедець краще брати цілу і самим філювати. Буде смачніше. Очистіть її від тонкої плівки, голови, плавиків та хвоста. Видаліть хребет і всі дрібні кісточки.
Загорніть багет із начинкою в поліетиленовий пакет або харчову плівку і відправте в холодильник на 30-60 хвилин.
Оселедець під шубою в багеті готовий. Наріжте порційними шматочками та подавайте до столу.
Читайте також:
"Лінова італійка": рецепт найшвидшої піци на батоні з сиром, ковбасою та помідорами
Круче будь-яких пирогів: швидкий рецепт фаршированого батона з філе оселедця та яйцями