Бажаєте насолодитися свіжими та ароматними помідорами з виноградом у будь-яку пору року? Ми пропонуємо вам простий і смачний рецепт консервації, який дозволить вам насолоджуватися цими смачними ласощами навіть узимку.

Докладніше про те, як приготувати мариновані помідори по-вірменськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування маринованих помідорів по-вірменськи нам знадобиться:

Спосіб приготування маринованих помідорів по-вірменськи:

Рекомендована порція продуктів призначена для наповнення 1-літрової банки маринованих помідорів по-вірменськи. Підготуйте банку: ретельно промийте її, використовуючи соду, потім промийте окропом. На дно банки покладіть сухі прянощі, такі як лавровий лист, горошок запашного перцю, горошок чорного перцю, гвоздику та насіння гірчиці. Також додайте очищений зубчик часнику і трохи пряних трав на свій смак для кращого смаку маринованих помідорів по-вірменськи.

Ретельно промийте помідори та виноград для маринованих помідорів по-вірменськи. Видаліть плодоніжки з помідорів і відокремте ягідки винограду від гілочок. Починайте наповнювати підготовлену банку чергуванням помідорів та ягід винограду за рецептом маринованих помідорів по-вірменськи. Виноград добре заповнює проміжки між помідорами. Поступово залийте вміст окропом банки так, щоб продукти повністю покрилися. Накрийте банку стерильною кришкою та дайте постояти на 10-15 хвилин.

Очистіть каструлю від води, якою були залиті помідори та виноград для маринованих помідорів по-вірменськи. Додайте в каструлю сіль, цукор та оцет, а потім акуратно перелийте розсіл назад у банку з помідорами та виноградом. Щільно закупоріть банку і переверніть її догори дном. Загорніть банку з маринованими помідорами по-вірменськи в теплу хустку, плед або ковдру та залиште до повного остигання. Після цього зберігайте у льоху або коморі.

Читайте також:

Ви не заспокоїтеся, поки не з'їсте всю банку: рецепт варення з кавунових скоринок по-грузинськи

Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів

Ви зрозумієте, що це краще аджики та кетчупу: рецепт ніжного джему з перцю та яблук