Для приготування скумбрії в чайному розсолі потрібні такі інгредієнти:

1 велика напівпотрошена скумбрія

1 літр води

3 пакетики чорного чаю

4 столові ложки солі

3 столові ложки цукру

0,5 чайної ложки куркуми

5 перців горошком

1-2 лаврові листи

Ось як продовжити процес приготування:

Розморозьте скумбрію, переконавшись, що вона залишається твердою. Видаліть голову, плавці та хвіст і очистіть нутрощі. Наріжте рибу зручними шматочками.

Приготувати розсіл, скип'ятивши 1 л води. Додайте сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист та куркуму. Помістіть пакетики чорного чаю у суміш. Ви також можете використати розсипний чорний чай, якщо хочете. Перемішайте суміш, щоб сіль та цукор розчинилися.

Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.

Помістіть шматочки скумбрії в ємність, що підходить для маринування. Залийте рибу охолодженим розсолом так, щоб всі шматочки були занурені у воду. Накрийте кришкою ємність.

Місткість з маринованою рибою поставити в холодильник і залишити маринуватися на 4 дні. Риба вбере аромати розсолу, що призведе до чудового результату.

Після закінчення періоду маринування дістаньте скумбрію з розсолу. Тепер у вас є красива золотиста та ароматна риба, готова до вживання.

Цей рецепт скумбрії в розсолі з чаю пропонує унікальний та смачний спосіб приготування та насолоди рибою.

Читайте також:

Такий салат із баклажанів із "секретом" ви готуватимете щороку: рецепт на зиму

Тримайте це подалі від своїх дітей: названо продукт, що підвищує ризик онкології

Він ідеальний для українського села та бездоріжжя: на продаж виставили раритетний пікап Toyota