Інгредієнти:

  • 4 великі червоні болгарські перці;
  • 2 ч. л. оливкової олії;
  • 0,5 кг курячого фаршу або фаршу індички;
  • 2 ч. л. приправи "італійські трави";
  • 1 ч. л. часникового порошку;
  • 1/2 год. л. рік;
  • 1/4 ч. л. пластівців червоного перцю або до 1/2 ч. л. (якщо ви любите гостріші страви);
  • 425 мл різаних томатів у власному соку,
  • 300 г варёного коричневого риса;
  • 120 г тертого сиру моцарелла та/або сиру проволоне (або їх суміші);
  • 50 г тертого пармезана;
  • 2 ст. л. нарізаного свіжого базиліка

Розігрійте духовку до 190 градусів і злегка збризкайте деко розміром 23x33 см кулінарним спреєм.

Розрізаємо кожен солодкий перець уздовж навпіл. Видаляємо насіння та мембрани, потім помістіть половинки перців зрізами вгору у підготовлений лист для запікання.

Для приготування фаршування перців спочатку підігрійте оливкову олію у великій антипригарній сковороді на середньому вогні. Додайте фарш, приправу італійські трави, часниковий порошок, сіль та пластівці червоного перцю, перемішайте інгредієнти.

Начинку потрібно обсмажити, періодично помішуючи, поки фарш не підрум'яниться і готовий, близько 4-х хвилин.

Злийте зайву рідину, потім влийте на сковороду помідори консервовані у власному соку. Дозвольте суміші прокипіти протягом хвилини.

Зніміть сковороду із вогню. Вмішайте в рис 60 г тертої моцарели і 25 г тертого пармезану. Ароматна начинка готова.

Заповніть приготованою начинкою половинки болгарських перців, зверху посипте фаршировані перці рештою тертим сиром.

Влийте трохи води в лист з фаршированим перцем, щоб вона покривала дно.

Запікати фаршировані перці потрібно в попередньо розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин, поки перець не стане м'яким, сир не розплавиться.

Зверху готові ароматні фаршировані перці посипте свіжим базиліком. Подавайте гарячими.

Порада: готові фаршировані перці зберігайте в холодильнику до 4 днів або помістіть в морозилку на строк до 3 місяців. Читайте також:

Це смак дитинства: рецепт консервованої цвітної капусти з болгарським перцем та помідорами на зиму

Це просто божественно: рецепт кабачкової запіканки з рисом, яйцем та болгарським перцем.

Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню