Кабачки, помідори та гриби – відмінне поєднання для зимових заготовок. З цих продуктів виходить дуже смачний салат, який у рейтингу заготовок точно потрапляє до топ-3.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування салату "Багатий пан" з кабачків, грибів та помідорів знадобляться такі продукти:
- кабачок - 3 кг;
- гриби свіжі – 1 кг;
- помідори – 1 кг;
- зелень кропу та петрушки - 1-2 пучки (за смаком);
- олія рослинна - 200 г (скільки піде);
- масло вершкове - 50 г (скільки піде);
- борошно - 100 г (скільки піде);
- перець – 0,5 ч. ложки (за смаком);
- сіль – 2 ст. ложки (за смаком).
Для приготування цього салату найкраще брати невеликі молоді кабачки з м'яким насінням. Якщо є зрілі кабачки, то шкірку і насіння потрібно видаляти.
Молоді кабачки миємо, чистимо та нарізаємо кружальцями (товщиною близько 0,8 см). Кабачки скласти в миску, посолити (1 ст. ложка солі), перемішати. Обваляти в муці кожен кружечок.
Гриби промити. У грибів відрізати капелюшки, промити. Гриби (капелюшки та ніжки) скласти в каструлю. Залити водою і відварити в киплячій солоній воді (1 ст. л. солі на 1 л води) 3-4 хв. на середньому вогні.
Викласти гриби у чисту суху сковороду. Згасити підготовлені гриби на сковороді до випаровування рідини 2-3 хвилини. Додати трохи вершкового або топленого масла, обсмажити ще 2-3 хвилини, поперчити (1-2 щіпки). Перемішати.
Гриби викласти до кабачків у миску (казанок). Змішати кабачки та гриби. Гасити 5-8 хв. на невеликому вогні.
Помідори помити, нарізати кружальцями (товщиною приблизно 0,8 см). Посолити, поперчити помідори (1 ч. ложка солі, 0,25 ч. ложки перцю).
Сковорода гаряча після грибів, долити олії 2-3 ст. ложки. Обсмажити помідори на олії з двох сторін. Спершу з одного боку 1-2 хвилини на середньому вогні. Потім перевернути і смажити 1-2 хвилини з іншого боку. Так посмажити всі помідори, трохи виділятиметься сік. Олію додавати по 1 ст. ложці в міру потреби.
Додати в миску до овочів помідори.
Зелень промити і порубати.
Потім додати рубану зелень кропу та петрушки. Гасити ще 3-5 хв. на невеликому вогні.
Банки ретельно промити з содою та добре сполоснути. Салат розкласти гарячим в підготовлені 0,5 л банки і накрити жерстяними кришками.
У велику ємність налити холодну воду. Поставити банки з салатом у воду (води має бути за рівнем нижче шийки банки на 2 см). Поставити ємність на вогонь. Довести до кипіння середньому вогні. Стерилізувати салат 30-35 хв.
Закатати банки закочувальним ключем.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем