Сезону помідорів у самому розпалі, багато господинь починають займатися консервацією, заготовляючи різну смакоту на зиму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗазвичай, одними з лідерів є консервовані огірочки і помідори. Сьогодні зупинимося на останніх, запропонувавши вам рецепт маринованих помідорів за єврейським рецептом.
Що ж нам знадобиться для приготування помідорів за єврейським рецептом:
1 кг помідорів (краще взяти маленькі та щільні помідори)
2-3 зубчики часнику (за бажанням)
1 невеликий червоний перчик (за бажанням, для гостроти)
1 невеликий свіжий лавровий лист
1 чайна ложка цукру
2-3 столові ложки солі (за смаком)
1 чайна ложка насіння гірчиці
1/2 чайної ложки насіння кропу
1/2 чайної ложки насіння коріандру
1/2 чайної ложки чорного перцю горошком
1 столова ложка оцту (за бажанням)
Питна вода
Як готувати мариновані помідори за єврейським рецептом:
Помити помідори та обсушити їх.
Якщо маленькі помідори, можна залишити їх цілими. Якщо вони трохи більші, можна нарізати навпіл або на чверті.
У великій скляній або емальованій ємності укласти помідори шкіркою вниз. Помістити між ними лавровий лист, нарізаний часник та червоний перчик.
В окремій мисці змішати цукор, сіль, насіння гірчиці, кропу та коріандру, а також чорний перець.
Поступово додавати воду, перемішуючи, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Додати оцет, якщо ви використовуєте.
Залити помідори маринадом приготованим так, щоб вони повністю покрилися.
Поставити на 1-2 дні у прохолодне місце, щоб помідори просочилися маринадом. Не забудьте періодично перемішати помідори у маринаді.
Після маринування покладіть помідори в банки або іншу герметичну упаковку, заливаючи маринадом.
Герметично закрийте банки та приберіть їх у холодильник. Після дня-двох мариновані помідори будуть готові до вживання.
Читайте також:
Будьте готові до цього: українці, які не повернуть виплачені ним 6500 гривень, підуть під суд
Справжня смакота: рецепт маринованого болгарського перцю, фаршированого капустою та зеленню
Як не платити за світло, якщо ви більшу частину часу проводите на дачі або в селі