Литовські голубці – це щось нове та незвичайне, що може з'явитися у кулінарному асортименті кожної господині.

Докладніше про те, як приготувати голубці за литовським рецептом читайте у нашому матеріалі.

Для приготування голубців за литовським рецептом нам знадобиться:

- Перлова крупа - 1 склянка (200 г)
- Сухі гриби - 50 г
- Цибуля - 1 велика цибулина (близько 150 г)
- Вершкове масло - 2 столові ложки (30 г)
- Сало - 100 г
- Свинячий фарш - 300 г
- Сіль - за смаком
- перець - за смаком
- майоран - половина чайної ложки
- яйця - 2 штуки
- капуста - 1 качан (близько 1-1,5 кг)
- сметана - 200 мл
- кріп - для посипання за бажанням

Спосіб приготування голубців за литовським рецептом:

1. Відваріть перлову крупу для голубців за литовським рецептом до готовності. Рекомендується замочити крупу на 2-3 години, а потім, якщо вода зайва, злити її.

2. Сухі гриби також замочіть та відваріть для голубців за литовським рецептом. Гриби дістаньте, але відвар не виливайте. Дрібно наріжте гриби.

3. Дрібно наріжте цибулю кубиками та обсмажте її на вершковому маслі. Потім додайте гриби і смажте помішуючи для голубців за литовським рецептом.

4. Дрібно наріжте сало та витопіть його на сковороді. Видаліть шкварки. На витопленому салі обсмажте перлову крупу протягом 7-10 хвилин.

5. Змішайте обсмажену крупу зі смаженими грибами та свинячим фаршем для голубців за литовським рецептом. Посоліть, поперчіть та додайте майоран. В окремій мисці збийте яйця і додайте в начинку.

6. Далі, для приготування литовських голубців, є два способи: перший - загорнути начинку в окреме капустяне листя, а другий - розрізати капусту на чотири частини, бланшувати її і потім покласти начинку між капустяним листям. Виберіть той, що вам зручніший для голубців за литовським рецептом.

7. Покладіть начинку в підготовлене капустяне листя і загорніть його.

8. Розкладіть голубці в сотейник чи каструлю. Приготуйте заливку, змішавши грибний відвар зі сметаною, посоліть і поперчіть. Залийте литовські голубці цією заливкою.

9. Гасіть литовські голубці на невеликому вогні до готовності. Час може змінюватись в залежності від капусти та розміру литовських голубців, але може зайняти до 2 годин.

10. Готові литовські голубці полийте сметаною і посипте рубаним кропом.

Смачного! Тепер у вас є смачні та ароматні литовські голубці, готові до того, щоб радувати вас та ваших близьких.

Читайте також:

Сім'я буде їсти це банками: рецепт кабачкової аджики на зиму

Соковитий фарш і багато моркви з цибулею: рецепт пишних пиріжків, які так і просяться до рота

Ви закриватимете по 10 банок: рецепт апетитних молодих помідорів у часниковому соусі з болгарським перцем