Для начинки:
  • нежирна тушонка з яловичини або індички – 450 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт., невеликі
  • часник – 3-4 зубчики
  • мелений кумін – 1 ч.л.
  • сухий орегано – 1 год.
  • гострий перець у пластівцях – 1 ч.л. або за смаком
  • кукурудза консервована – 100 г
  • оливки без кісточок – 100 г
  • яйця, зварені круто - 2 шт.
  • кінза – 5-7 гілочок
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
Для тесту:
  • борошно пшеничне – 450 г
  • кукурудзяне борошно - 140 г
  • сахар – 1 ст.л.
  • сіль - 1 ч.л.
  • холодне вершкове масло, нарізане кубиками – 175 г
  • оцет яблучний 6% - 50 мл
  • холодна вода – 125 мл
Додатково:
  • 1 яйце для змащування
Для тіста пирога з м'ясними консервами, кукурудзою та оливками змішайте кукурудзяне борошно з половиною пшеничного борошна та сіллю. Додайте масло і перетріть в крихту, потім додайте борошно, що залишилося, і перетріть ще раз. Поступово підливаючи в крихту оцет та воду, замісіть м'яке тісто.
Розділіть тісто на 2 рівні частини та розкотіть кожну між двома аркушами паперу для випікання у прямокутник товщиною 4-5 мм. Покладіть у холодильник на 30-40 хвилин.
Відокремте консервоване м'ясо від жиру та застиглого бульйону. Бульйон заберіть у холодильник.
Цибулю та часник дрібно наріжте. У сотейнику розтопіть жир і обсмажте на ньому цибулю та часник. Готуйте на помірному вогні, часто перемішуючи до золотистого кольору.
Приправте куміном, орегано та пластівцями перцю, перемішайте і готуйте ще хвилину.
Розімніть м'ясо вилкою або розберіть на волокна. Додайте цибулю та часник, перемішайте. Оливки розріжте на чотири частини, накришіть яйця, але не дуже дрібно. Додайте до м'яса разом із кукурудзою. Перемішайте, спробуйте і приправте сіллю та перцем, якщо знадобиться.
Розігрійте духовку до 200С. Дістаньте із холодильника половину тесту. Зніміть папір з одного боку. Покладіть тісто на лист, папером вниз. Відступивши від країв тіста приблизно на 1 см, викладіть начинку. Розрівняйте. Дістаньте з холодильника застиглий бульйон і розкладіть ложкою по всій начинці.
Накрийте другою половиною тіста, щільно притисніть краї. Змастіть пиріг по периметру збитим яйцем.
Випікайте пиріг 15-20 хвилин|мінути|, до підрум'янювання поверхні, потім зменште температуру до 180С і випікайте ще 20-25 хвилин|мінути|.
Перекладіть пиріг на решітку і остудіть 15 хвилин. Подавайте до столу гарячим або теплим.

Читайте також:

Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі

Ви не захочете відходити від столу: рецепт сендвічу в хлібі з сиром, овочами та шинкою

Ще крутіше, ніж біляші: турецький рецепт коржів з лаваша з фаршем, помідором та солодким перцем