Лахмаджун (لحم بعجين‎‎) - вимовляється як "Ляхам бі аджин" і перекладається як м'ясо в тісті. Це свого роду піца з рубаним фаршем, овочами та зеленню. У старі часи такі коржі виручали бідних селян, бо їх готували зі звичайного тіста та залишків їжі, що була в хаті. Зараз це дуже популярна страва на сході та в європейських країнах. Такий собі вуличний фаст фуд.

Інгредієнти:

  • Фарш м'ясний – 300 г
  • Лаваш – 250 г коржі тонкі
  • Перець солодкий – 100 г
  • Цибуля червона – 70 г
  • Помідор – 150 г
  • Кінза - 30 г
  • Олія оливкова – 1.5 ст.л.
  • Паприка - 0,5 ч.л.
  • Зіра - 0,5 ч.л.
  • Перець червоний пекучий – 0,25 ч.л.
  • Перець чорний – 1 щіпка (-і)
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
Промити, очистити від насіння солодкий перець. Нарізати на маленькі шматочки.

Очистити солодку цибулю від лушпиння, нарізати довільними скибочками. Можна використовувати зелену цибулю.

Промити помідори, розрізати на 3-4 частини. Всі овочі можна різати у довільній формі, після чого потрібно буде перебити в блендері.

Підготувати спеції, очистити зубчики часнику від лушпиння. Відрізати невеликий шматочок червоного гострого перцю до смаку або додати дрібку подрібненого.

Скласти у чашу блендера цибулю, солодкий перець, шматочки помідорів. Якщо немає блендера, всі овочі можна пропустити через м'ясорубку або натерти овочі на тертці.

Додати в чашу спеції блендера, часник і гострий перець.

Усі інгредієнти в частіше блендера перебити до однорідної маси. Овочева маса не повинна бути дуже рідкою.

З'єднати м'ясний фарш та перебиті овочі разом. Розмішати вилкою масу до однорідності.

Ретельно промити зелень. Дрібно покришити.

Додати|добавляти| подрібнену зелень до фаршу з овочами, все змішати.

Додати у фарш для начинки турецького Лахманджуна сіль, щіпку чорного перцю, оливкову олію.

Викласти 3-4 столові ложки підготовленого фаршу на коржик з лаваша діаметром 23-24 см. Акуратно розподілити фарш по всій поверхні лаваша. Краще це робити одразу у формі для випікання.

Запекти лаваш із фаршем у розігрітій духовці 8-12 хвилин при 200 градусах. Час випікання залежить від потужності духовки та товщини шару фаршу з овочами. Якщо хочете хрумкий і засмажений лаваш, тоді потримайте Лахманджун в духовці 12-15 хвилин. Фарш повинен повністю приготуватися, але й пересушитися.

Прикрасити готовий Лахманджун із фаршем шматочком помідора, зеленню. Подати до столу гірким, поки коржик з лаваша хрумка. Можна додати скибочку лимона. Готова страва виходить дуже ароматною, смачною та цікавою за своєю подачею. Мені дуже подобається поєднання м'яса, гострого перцю, ароматної зелені та зіри. Смак страви незабутній. Приготувати Лахманджун – це чудова ідея для тематичної вечері чи зустрічі гостей.

Читайте також:

Зазвичай просять другу порцію: рецепт м'яса, запеченого з кабачками та молодою картоплею під сметаною та сиром

Прицмокуватимете від задоволення: рецепт незвичайного плову з макаронів з м'ясом. Жодного рису

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати