Сезон закрутки огірків у розпалі. А це означає, що настав час ділитися найкращими і перевіреними рецептами засолювання та маринування цих овочів. Таких рецептів дуже багато, але варто використовувати перевірені, які гарантовано дадуть результат. Обов'язково заготуйте на зиму кілька баночок дуже смачних маринованих огірків по-фінськи.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯк замаринувати огірки "фінською" - читайте в рецепті нижче.
- огірки свіжі – 2,2-2,3 кг;
- сіль кам'яна – 3 ст. л.;
- цукор – 200 г;
- оцет 6% (будь-який) - 250 мл;
- вода - 1,5 л;
- насіння гірчиці – 2 ч. л.;
- лавровий лист – 2-3 шт.
Огірки потрібно ретельно вимити і замочити попередньо в холодній воді на пару годин. Потім нарізаємо огірки товстими кружальцями, шириною 2-3 см. Можна також розрізати їх уздовж або просто навпіл – як більше подобається.
Далі у великій каструлі кип'ятимо воду, додати сіль, цукор, зерна гірчиці та лавровий лист, дати прокипіти на середньому вогні хвилини 3-4, а потім влити оцет, довести маринад до кипіння.
Викласти нарізані огірки в маринад, що закипіло, накрити каструлю кришкою. Дати маринаду з огірками закипіти.
Варити огірочки на слабкому вогні 3-4 хвилини (до зміни кольору). Якщо каструля невелика, огірочки можна зварити у 2-3 заходи.
Банки та кришки попередньо потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом. Відразу ж розкласти огірки в простерилізовані банки, залити їх маринадом і закрутити кришками.
Банки перевернути вгору дном, поставивши їх на кришку, а потім добре укутати і в такому стані залишити до охолодження.
Читайте також:
Готові вже через 3 години: рецепт хрустких малосольних огірків від Євгена Клопотенка
Всього чотири дні: рецепт найсмачніших малосольних помідорів із гірчицею
Ідеально під малосольні огірочки: рецепт молодої картоплі у клярі. Так ви ще не куштували