Сезон закрутки огірків у розпалі. А це означає, що настав час ділитися найкращими і перевіреними рецептами засолювання та маринування цих овочів. Таких рецептів дуже багато, але варто використовувати перевірені, які гарантовано дадуть результат. Обов'язково заготуйте на зиму кілька баночок дуже смачних маринованих огірків по-фінськи.

Як замаринувати огірки "фінською" - читайте в рецепті нижче.

Отже, для приготування маринованих огірків по-фінськи на зиму знадобиться:
  • огірки свіжі – 2,2-2,3 кг;
  • сіль кам'яна – 3 ст. л.;
  • цукор – 200 г;
  • оцет 6% (будь-який) - 250 мл;
  • вода - 1,5 л;
  • насіння гірчиці – 2 ч. л.;
  • лавровий лист – 2-3 шт.

Огірки потрібно ретельно вимити і замочити попередньо в холодній воді на пару годин. Потім нарізаємо огірки товстими кружальцями, шириною 2-3 см. Можна також розрізати їх уздовж або просто навпіл – як більше подобається.

Далі у великій каструлі кип'ятимо воду, додати сіль, цукор, зерна гірчиці та лавровий лист, дати прокипіти на середньому вогні хвилини 3-4, а потім влити оцет, довести маринад до кипіння.

Викласти нарізані огірки в маринад, що закипіло, накрити каструлю кришкою. Дати маринаду з огірками закипіти.

Варити огірочки на слабкому вогні 3-4 хвилини (до зміни кольору). Якщо каструля невелика, огірочки можна зварити у 2-3 заходи.

Банки та кришки попередньо потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом. Відразу ж розкласти огірки в простерилізовані банки, залити їх маринадом і закрутити кришками.

Банки перевернути вгору дном, поставивши їх на кришку, а потім добре укутати і в такому стані залишити до охолодження.

Читайте також:

Готові вже через 3 години: рецепт хрустких малосольних огірків від Євгена Клопотенка

Всього чотири дні: рецепт найсмачніших малосольних помідорів із гірчицею

Ідеально під малосольні огірочки: рецепт молодої картоплі у клярі. Так ви ще не куштували