Котлети з гречки та молодих кабачків - це бюджетна та дуже дієтична страва, яка сподобається навіть м'ясоїдам.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків нам знадобиться:

Крупа гречана - 65 г
Кабачок - 200 г
Яйце - 1 шт.
Борошно – 60 г (2 ст. ложки з гіркою)
Сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком)
Петрушка свіжа - 2-3 гілочки
Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки)

Спосіб приготування страви за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків:

Підготовка необхідних інгредієнтів перед приготуванням страви за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків дуже важлива. Якщо у вас залишилася трохи гречаної каші від попереднього прийому їжі, це значно скоротить час приготування страви за рецептом незвичайних котлет з гречки та молодих кабачків.

Помийте гречану крупу і залийте її в каструлі зі 160 мл води. Поставте каструлю на вогонь та доведіть воду до кипіння. Потім варіть гречку на невеликому вогні близько 15-20 хвилин, поки вона не стане готовою для страви за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків.

Відріжте краї біля кабачка, за потреби можна залишити ніжну шкірку. Тертий кабачок викладіть у миску для страви за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків. Дрібно наріжте зелень.

Перелийте готову кашу на друшляк і дайте їй охолонути. Відіжміть кабачки, потім додайте до них гречку та зелень. Туди ж у страви за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків покладіть яйце, сіль та борошно.

Змішайте всі інгредієнти для страви за рецептом незвичайних котлет із гречки та молодих кабачків та сформуйте невеликі котлети, періодично зволожуючи руки.

Розігрійте сковороду з олією і викладіть на неї котлети з гречки та молодих кабачків. Смажте котлети з гречки та молодих кабачків на середньому вогні близько 3-4 хвилин, поки котлети з гречки та молодих кабачків не набудуть рум'яного кольору.

Потім переверніть котлети з гречки та молодих кабачків та смажте їх на повільному вогні під кришкою ще 3-5 хвилин.

Котлети з гречки та молодих кабачків готові до подачі. Із зазначених інгредієнтів вийде близько 8 котлет середнього розміру.

Читайте також:

Про магазинну ви забудете: рецепт домашньої ковбаси салямі. Від італійської не відрізнити

Освіжає і бадьорить: рецепт холодної кави з вишнею та медом. Це варто спробувати

Відразу захочеться добавки: рецепт кабачкового пюре з картоплею, цибулею та зеленню