"Ліниві" голубці, які готуються в лаваші, стануть чудовою основною стравою для вашого сімейного застілля, а приготування "лінивих" голубців, які готуються в лаваші, не забере у вас багато часу.

Детальніше про страву за рецептом "ледачих" голубців, які готуються у лаваші, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом "ледачих" голубців, які готуються у лаваші нам знадобиться:

Лаваш тонкий, вірменський – 2 шт.
Рис сухий – 1 чашка (330 мл)
Фарш змішаний (свинина та яловичина) – 600 г
Капуста – 1 качан
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Морква – 1 шт.
Олія або маргарин – 2 ст. ложки
Сметана - 200 грамів
Кетчуп або томатний соус – 150 г
сіль
Перець чорний мелений
Приправа для голубців чи інші спеції
Зелень петрушки та кропу – по 3-4 гілочки

Спосіб приготування страви за рецептом "ледачих" голубців, які готуються в лаваші:

1. Промийте рис для "ледачих" голубців, які готуються в лаваші, і відваріть його в трьох чашках води протягом 20 хвилин. Каша повинна вийти трохи рідкою.

2. Поки рис для "ледачих" голубців, які готуються в лаваші, готується, з'єднайте гарячий рис з фаршем, посоліть і поперчіть до смаку, додайте потрібні приправи і добре перемішайте.

3. Дрібно наріжте капусту для "ледачих" голубців, які готуються в лаваші, і натріть її руками з сіллю, щоб вона стала соковитішою.

4. Змастіть лаваш для "ледачих" голубців, які готуються в лаваші, половиною фаршу з рисом, а зверху щедро посипте капустою. Скрутіть лаваш у рулет. Рулет має бути трохи товстеньким. Ви також можете зробити рулети тоншими, використовуючи половинку лаваша. Повторіть ту саму операцію з другим лавашем. Рулети дістаньте на шматочки приблизно 6 см. При розрізанні використовуйте гострий ніж, щоб не деформувати рулети для "ледачих" голубців, які готуються в лаваші.

5. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву. Обсмажте їх на маслі до золотистого кольору для "ледачих" голубців, які готуються у лаваші.

6. Поступово розподіліть цибулю з морквою на деку, в якому запікатимете голубці. Влийте 150 мл води або бульйону.

7. Вставте вертикально шматочки рулету зверху.

8. Змішайте сметану з кетчупом і змастіть цією сумішшю верхівки рулетів. Накрийте лист фольгою і поставте його в духовку, розігріту до 175-180 градусів, на 1 годину.

9. Готові "ледачі" голубці в лаваші посипте свіжою зеленню.

Ви також можете приготувати гриби в сметанному соусі як доповнення до "ледачих" голубців, які готуються у лаваші.

Читайте також:

Таке захочеться готувати щоранку: рецепт яєчні у лаваші на сніданок

Ви будете в захваті: рецепт молодих кабачків "Подвійне задоволення" з фаршем у клярі

"Східна красуня": рецепт незвичайного вишневого варення з апельсином. Це варто спробувати