На 3 кг огірків:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 1.5 л. води;
- 3 великі цибулини;
- 2 солодкі болгарські перці;
- 5 зубчиків часнику;
- 4 ст. л. соли;
- 4 ст. л. сахара;
- 150 г оцту;
- 4 столові ложки желатину;
- спеції: на смак.
На 3 кг огірків:
- 1.5 л. води;
- 3 великі цибулини;
- 2 солодкі болгарські перці;
- 5 зубчиків часнику;
- 4 ст. л. соли;
- 4 ст. л. сахара;
- 150 г оцту;
- 4 столові ложки желатину;
- Спеції: на смак.
Овочі потрібно вимити, очистити і нарізати їх кільцями або часточками, як зручніше.
Простерилізуйте банки і покладіть овочі шарами, або впереміш.
Залийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор та спеції. Закип'ятіть воду і варіть, до розчинення солі. Зніміть маринад із вогню, додайте оцет із желатином і розмішайте, щоб желатин розчинився.
Залийте огірки, що ще не остигнув маринадом, прикрийте банки кришками, і пастеризуйте на водяній бані:
- 1 л банки - 40 хвилин;
- 0.5 л банки – 20 хвилин.
Після пастеризації закатайте кришки закочувальним ключем та накрийте банки теплим покривалом. Перевертати банки не потрібно.
Така консервація чудово зберігається, навіть у кухонній шафці. Желе досить щільне і воно оберігає огірки від бродіння, навіть якщо пастеризація виконана не дуже добре. Перед подачею на стіл поставте банку з желатиновими огірками на одну годину в холодильник.
Читайте також:
Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків
Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані
Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість