На 3 кг огірків:

  • 1.5 л. води;
  • 3 великі цибулини;
  • 2 солодкі болгарські перці;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 4 ст. л. соли;
  • 4 ст. л. сахара;
  • 150 г оцту;
  • 4 столові ложки желатину;
  • спеції: на смак.
До речі, для маринування можна використовувати не лише огірки. Можна робити різноманітне асорті з огірків, помідорів, перцю, цибулі та інших сезонних овочів, у різних комбінаціях.

На 3 кг огірків:

  • 1.5 л. води;
  • 3 великі цибулини;
  • 2 солодкі болгарські перці;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 4 ст. л. соли;
  • 4 ст. л. сахара;
  • 150 г оцту;
  • 4 столові ложки желатину;
  • Спеції: на смак.

Овочі потрібно вимити, очистити і нарізати їх кільцями або часточками, як зручніше.

Простерилізуйте банки і покладіть овочі шарами, або впереміш.

Залийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор та спеції. Закип'ятіть воду і варіть, до розчинення солі. Зніміть маринад із вогню, додайте оцет із желатином і розмішайте, щоб желатин розчинився.

Залийте огірки, що ще не остигнув маринадом, прикрийте банки кришками, і пастеризуйте на водяній бані:

  • 1 л банки - 40 хвилин;
  • 0.5 л банки – 20 хвилин.

Після пастеризації закатайте кришки закочувальним ключем та накрийте банки теплим покривалом. Перевертати банки не потрібно.

Така консервація чудово зберігається, навіть у кухонній шафці. Желе досить щільне і воно оберігає огірки від бродіння, навіть якщо пастеризація виконана не дуже добре. Перед подачею на стіл поставте банку з желатиновими огірками на одну годину в холодильник.

Читайте також:

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані

Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість