Сезон консервації вже у розпалі, а отже, настав час спробувати щось незвичайне. Ми розповімо, як закрити помідори із додаванням нестандартних спецій.

Отже, що нам знадобиться для приготування маринованих помідорів по незвичному рецепту зі спеціями :

1 кг помідорів (переважно маленьких)

2 столові ложки солі

2 столові ложки цукру

1 столова ложка насіння гірчиці

1 столова ложка насіння фенхелю

1 столова ложка насіння коріандру

1 столова ложка чорного перцю горошком

4-5 зубчиків часнику, подрібнених

2 столові ложки свіжої петрушки, подрібненої

500 мл води

250 мл оцту

Як приготувати мариновані помідори по незвичному рецепту зі спеціями:

Вимийте помідори та видаліть стебла. Якщо помідори великі, розріжте їх на половинки чи четвертинки.

У великій каструлі з'єднайте воду, оцет, сіль, цукор, насіння гірчиці, фенхелю, коріандру та чорний перець. Доведіть суміш до кипіння та варіть на середньому вогні близько 5 хвилин, щоб спеції віддали свій аромат.

Додайте помідори в каструлю і варіть в розсолі на слабкому вогні приблизно 3-5 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте помідорам охолонути.

Перекладіть помідори, що охолонули, в стерилізовані банки. Додайте в кожну банку трохи подрібненого часнику та петрушки.

Залийте помідори розсолом, що залишилися, щоб вони повністю покрилися. Переконайтеся, що в банках немає бульбашок повітря.

Закрийте банки кришками і залиште їх на кілька днів за кімнатної температури, щоб помідори маринувалися.

Після цього перемістіть банки в холодильник і зберігайте помідори там не менше тижня, щоб вони набули насиченого смаку.

Ваші незвичайні мариновані помідори зі спеціями готові! Вони стануть чудовим доповненням до різних страв або чудовим перекушуванням.

Смачного!

Читайте також:

Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт запіканки з молодої картоплі та курки

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Орхідеї здивують вас пишними квітами: що потрібно зробити у липні