Продукти для приготування голубців із молодих кабачків у томатному соусі:

  • кабачки - 3 шт. (1,1 кг);
  • фарш м'ясний – 250 г;
  • рис 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт. (100 г);
  • соль - 1 ч. ложка;
  • перець чорний мелений - ч. ложки;
  • перець гострий (за бажанням) – за смаком.

Для соусу будуть потрібні такі продукти:

  • сметана – 50 г (2 ст. ложки);
  • томатна паста – 80 г (2 ст. ложки);
  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
  • вода 100 мл.

Кабачки для голубців потрібно вибрати подовжені та однакової довжини. Кабачок помийте і за допомогою шатківниці або картоплечистки наріжте тонкими пластинами завтовшки 3-4 мм. Посипте пластинки сіллю та дайте постояти 10 хвилин. Після скибочки кабачків поміщаємо в друшляк, щоб стікала рідина, що виділилася - завдяки цій процедурі пластини стануть м'якими і пластичними.

Для приготування начинки для голубців цибулю очищаємо, вимиваємо і нарізаємо дрібними шматочками. У миску викладаємо м'ясний фарш та цибулю. Додаємо 1 ч. ложку солі, ¼ ч. ложки чорного меленого перцю та гострий перець за смаком. Рис добре промиваємо, відкидаємо на друшляк, а потім всипаємо в миску до фаршу з цибулею. Усі продукти добре перемішуємо. Некондиційні скибочки кабачків дрібно нарізаємо і також додаємо у фарш.

Беремо невелику кількість начинки за допомогою столової ложки, формуємо котлетку та викладаємо на скибочку кабачка з його широкого боку. Скачуємо смужку кабачка разом із фаршем у рулетик.

Коли всі рулетики готові, викладаємо їх у сковороду щільно швом вниз. Із зазначеної кількості продуктів заповнюється сковорода діаметром 28 см.

Щоб приготувати соус, змішуємо в мисці томатну пасту зі сметаною, додаємо хмелі-сунелі та вливаємо холодну воду. Солити соус не треба. Перемішуємо в мисці всі інгредієнти до однорідності – і соус готовий.

Викладаємо соус ложкою на голубці в сковороді так, щоб кожен голубець був повністю покритий. Надсилаємо сковороду на максимальний вогонь.

Коли соус закипить, накриваємо кришкою сковороду. Зменшуємо вогонь, робимо його трохи більше за мінімальний і готуємо голубці до готовності, приблизно близько 45 хвилин.

За цей час голубці вберуть майже всю рідину. Вогонь відключаємо та залишаємо голубці під кришкою приблизно на 10 хвилин.

Готові голубці з кабачків перекладаємо зі сковороди на велику страву. Дрібно нарізаємо кріп, посипаємо ним голубці і подаємо до столу.

Читайте також: