Кабачок – овоч з нейтральним, не яскраво вираженим смаком, тому легко пристосовується до будь-яких компонентів у різних стравах. Пропонуємо приготувати курячі серця з кабачками. Незважаючи на низьку вартість компонентів, страва прикрасить будь-який гарнір, стане найкращим його доповненням.

Для того, щоб приготувати рагу з курячими серцями та кабачками, потрібні такі продукти:

  • курячі серця - 500 г;
  • кабачки (молоді) - 380 г (2 шт.);
  • помідори - 510 г (4 шт.);
  • перець солодкий - 270 г (2 шт.);
  • цибуля ріпчаста - 200 г (1 великий);
  • морква - 150 г (1 шт.);
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
  • чеснок — 5 г (1 зубчик);
  • орегано сушений – 0,5 ч. ложка
  • чебрець сушений - 0,5 ч. ложки;
  • перець червоний гострий пластівці - щіпка (за смаком);
  • сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений - за смаком.

Курячі серця краще використовувати охолоджені, так їх смак буде ніжнішим у готовій страві.

Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками і відправте в сковороду з розігрітою олією. Обсмажте цибулю на середньому вогні 5-6 хвилин|мінути|, помішуючи лопаткою.

Моркву очистіть та наріжте тонкими брусочками або натріть на великій тертці. Додайте|добавляйте| до цибулі, перемішайте. Обсмажуйте на невеликому вогні, помішуючи, 8 хвилин|мінути|, до м'якості моркви.

Курячі серця промийте під проточною холодною водою. Обріжте зайвий жир та судини. Розріжте кожне серце на 2-3 частини. При виявленні згустків крові видаліть.

Викладіть нарізані потрошки до обсмаженої цибулі з морквою. Перемішайте.

Обсмажте 2-3 хвилини на великому вогні, помішуючи лопаткою, до зміни кольору серця курячих.

Помідори промийте та обсушіть. За бажання зніміть шкірку (опустіть на пару хвилин в окріп, а потім на 30-60 секунд в холодну воду - так шкірка легко відійде). Наріжте помідори дрібними кубиками і додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте. Обсмажте на великому вогні 3 хвилини, помішуючи.

Зменшіть вогонь до маленького і гасіть 10-15 хвилин. За цей час серця стануть майже м'якими. Крім того, курячі серця та помідори дадуть сік. Якщо хочете, щоб рідини в рагу було більше, накрийте кришкою сковороду.

Кабачки промийте, відріжте краї. Якщо у кабачків шкірка тверда, а насіння велике - видаліть. Наріжте кабачки кружальцями шириною 0,4-0,5 см (я використала спеціальну терку). Додайте до решти інгредієнтів, перемішайте.

Солодкі перці очистіть від насіння та плодоніжок, промийте та обсушіть. Наріжте м'якоть перців кубиками та відправте в сковороду. Перемішайте на середньому вогні та доведіть вміст до кипіння.

Додайте до смаку сіль (0,75 ч. ложки), мелений чорний перець (0,25 ч. ложки), перець чилі, сушений орегано та чебрець. Перемішайте. Гасіть на маленькому вогні 10-15 хвилин, до потрібної м'якості кабачків, часто помішуючи лопаткою. Мені знадобилося приблизно 15 хвилин, щоб шинки стали м'якими, але тримали форму.

Часник очистіть, наріжте тонкими смужками і викладіть до решти інгредієнтів. Гасіть ще 3-4 хвилини.

Відключіть вогонь, накрийте кришкою сковороду і залиште на 5-10 хвилин.

Читайте також:

Їх захочеться їсти щодня: рецепт котлет із молодих кабачків та солодкого перцю

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни

Від них неможливо відірватися: рецепт рулетиків з лаваша з кабачками та сиром

Рецепт літньої насолоди: готуємо молоді кабачки з куркою та грибами у вершковому соусі