- червона цибуля - 360 г;
- мед натуральний – 2 ст.л.;
- оцет 9% – 2 ст.л.;
- сіль - 1/2 чайної ложки;
- мелений перець – 1/2 ч.л.;
- сумах мелений - 1/2 ч.л.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЧервону цибулю потрібно очистити від лушпиння і нарізати півкільцями.
У глибоку миску до цибулі додаємо спеції, сіль, оцет, натуральний мед. Дбайливо перемішуємо ложкою або лопаткою цибулю, щоб маринад поступово розподілився по півкільцях.
важливо!
- У процесі приготування віджимати цибулю не потрібно, адже вона має бути соковитим і хрустким.
- Ступінь насиченості смаку можна змінювати, виходячи з тривалості маринування.
- Видалити залишки оцту можна, перемістивши цибулю на друшляк.
Накрити харчовою плівкою або кришкою, залишити на 30 хвилин|мінути| при кімнатній температурі.
Подавати червону цибулю в медовому маринаді до шашлику чи страв гриль.
До речі, цибуля з медом – вірний помічник від кашлю, який також ефективно очищає кровоносні судини, допомагає і за інших проблем зі здоров'ям.
І справді, суміш цибулі та меду має такі властивості:
- зміцнює імунну систему;
- покращує функцію мозку;
- дає сили та енергію;
- запобігає розвитку дефіциту вітамінів;
- має противірусну та бактерицидну дію;
- очищає кров від зайвих ліпідів;
- підвищує міцність та еластичність судин;
- прискорює загоєння ран;
- допомагає при безсонні та хронічній втомі;
- розбавляє кров, знижує ризик утворення тромбів;
- має муколітичну та відхаркувальну дію;
- нормалізує та прискорює обмін речовин;
- очищає організм від надлишку слизу;
- покращує роботу серцевого м'яза;
- має протизапальну та протипухлинну дію.
Читайте також:
Захочеться облизати тарілку: рецепт баклажанів, запечених у томатно-цибульному соусі із сиром
Смак просто карколомний: рецепт ароматного пирога цибулі з сиром
Такі так, це блаженство: рецепт єврейської страви з оселедця, батону, яєць та яблук