Квашені помідори в гірчиці "Чотириденки" ідеальні і як закуска, і просто з картопляним пюре - смакота.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування малосольних помідорів у гірчиці "Чотириденка", знадобиться:
- помідори (середнього розміру) – 1,6-1,8 кг;
- сіль кухонна кам'яна - 3 ст. ложки;
- цукор – 1,5 ст. ложки;
- порошок гірчичний – 1 ст. ложка;
- зелень пряна (селера, кріп, листя смородини) - за смаком;
- часник – 3 зубчики;
- гіркий перець – 1 шматочок (за смаком);
- перець чорний горошком – 5-8 шт.;
- лавровий лист – 3 шт.
важливо!
- Помідори треба вибирати стиглі, але не перезрілі, щоб у момент квашення вони зберігали свою форму.
- Найзручніше використовувати томати середнього розміру, оскільки великі важко влізуть у банку, а маленькі дуже швидко проквасяться.
Насамперед помідори потрібно вимити. Бажано перед солінням опустити в холодну воду і залишити на 20-30 хвилин. Далі ретельно сполоснути і перемістити на друшляк.
У помідорів потрібно проколоти зубочисткою шкірку навколо плодоніжки.
Зверху насипаємо сіль, цукор, гірчичний порошок. Залити окропом.
Банку зав'язати марлею або хусткою. Залишити помідори 3-4 дні у теплі (при кімнатній температурі). Через зазначений час помідори почнуть тинятися, і на поверхні з'явиться пінка. Тепер саме час перемістити в льох чи холодильник, щоб зберегти аж до зими.
Малосольні помідори з гірчицею "Чотириденки" готові.
Банку закрити капроновою кришкою, зберігати малосольні помідори з гірчицею в прохолодному місці (у холодильнику або льоху).
Читайте також:
Виходить гостренький і чудовий: рецепт салату з крабових паличок і помідорів.
Помилка, через яку ваш урожай помідорів буде зіпсований. Ніколи цього не робіть
Можна залишитися без консервації: про дешеві помідори тепер можна забути