Квашені помідори в гірчиці "Чотириденки" ідеальні і як закуска, і просто з картопляним пюре - смакота.

Для приготування малосольних помідорів у гірчиці "Чотириденка", знадобиться:

  • помідори (середнього розміру) – 1,6-1,8 кг;
  • сіль кухонна кам'яна - 3 ст. ложки;
  • цукор – 1,5 ст. ложки;
  • порошок гірчичний – 1 ст. ложка;
  • зелень пряна (селера, кріп, листя смородини) - за смаком;
  • часник – 3 зубчики;
  • гіркий перець – 1 шматочок (за смаком);
  • перець чорний горошком – 5-8 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.

важливо!

  • Помідори треба вибирати стиглі, але не перезрілі, щоб у момент квашення вони зберігали свою форму.
  • Найзручніше використовувати томати середнього розміру, оскільки великі важко влізуть у банку, а маленькі дуже швидко проквасяться.

Насамперед помідори потрібно вимити. Бажано перед солінням опустити в холодну воду і залишити на 20-30 хвилин. Далі ретельно сполоснути і перемістити на друшляк.

У помідорів потрібно проколоти зубочисткою шкірку навколо плодоніжки.

Далі потрібно вимити зелень, нарізати часник. Банку добре вимити, укласти в банку помідори разом із зеленню, часником, гірким перцем та прянощами.

Зверху насипаємо сіль, цукор, гірчичний порошок. Залити окропом.

Банку зав'язати марлею або хусткою. Залишити помідори 3-4 дні у теплі (при кімнатній температурі). Через зазначений час помідори почнуть тинятися, і на поверхні з'явиться пінка. Тепер саме час перемістити в льох чи холодильник, щоб зберегти аж до зими.

Малосольні помідори з гірчицею "Чотириденки" готові.

Банку закрити капроновою кришкою, зберігати малосольні помідори з гірчицею в прохолодному місці (у холодильнику або льоху).

Читайте також:

Виходить гостренький і чудовий: рецепт салату з крабових паличок і помідорів.

Досить і на томатний сік, і на консервацію: чим полити помідори, щоб вони плодоносили аж до пізньої осені

Помилка, через яку ваш урожай помідорів буде зіпсований. Ніколи цього не робіть

Можна залишитися без консервації: про дешеві помідори тепер можна забути