родукти (на 6 порцій)
Картопля – 500 г
Тунець консервований (або інша риба) – 2 банки (по 180 г)
Яйця варені – 3 шт.
Оливки без кісточок – 80 г
Олія вершкове – 50 г
Петрушка свіжа (рубана) - 4 ст. ложки
Майонез – 3 ст. ложки
Лимон для прикраси (за бажанням)
сіль
Перець
Масло рослинне

Приготування торта закусочного починається з того, що потрібно приготувати картопляне пюре. Для цього відварюємо очищену картоплю, додаємо сіль та розминаємо. Додаємо в пюре вершкове масло. Залишаємо картопляне пюре остигати. Потім додаємо перець (1 ч. ложку або до смаку) і рубану петрушку.

Варені яйця нарізаємо кружальцями.

Консервований тунець звільняємо від рідини, додаємо до нього майонез і ретельно перемішуємо.

Миску або салатницю об'ємом 1 л вистилаємо харчовою плівкою, змащуємо її олією. Викладаємо трохи тепле картопляне пюре (не все, невелику частину залишаємо), формуючи при цьому стінки, висотою до краю ємності.

На дно шарами викладаємо половину тунця, яйця, оливки, другу половину тунця. Останній шар - картопляне пюре, що залишилося. Закриваємо харчовою плівкою і відправляємо картопляний торт закусочний в холодильник на 2 години.

Після цього знімаємо верхню плівку, накриваємо плоскою тарілкою та акуратно перевертаємо картопляний торт. Знімаємо харчову плівку.

Закусочний торт з картопляного пюре, з рибою, яйцями та оливками, готовий. Прикрашаємо його лимоном та зеленню.

Читайте також:

Починаються серйозні перевірки риби та м'яса у магазинах: все через підрив Каховської ГЕС

Ідеально під картоплю: рецепт котлет з рису, консервованої риби та зелені

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС