Продукти | ||
Молоко (тепле) – 100 мл | ||
Вода - 150 мл | ||
Олія вершкове (розтоплена) - 40 г | ||
Борошно - 430-450 г | ||
Цукор – 1 ст. ложка | ||
Сіль – 1 ч. ложка з гіркою | ||
Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г | ||
Олія - для змащування чашки та форми | ||
* | ||
Для начинки: | ||
М'ясо (будь-яке; у мене свиняча шия) - 500 г | ||
Картопля (середня) - 4-5 шт. | ||
Цибуля ріпчаста - 1 шт. | ||
Олія - 30 мл | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
* | ||
Для змащування пирога: | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Молоко - 1 ст. ложка | ||
Вершкове масло |
Просіюємо борошно (спочатку 350 г, щоб не забити тісто) і додаємо всі сухі інгредієнти: дріжджі, цукор, сіль. Перемішуємо.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПотім вимішуємо тісто руками приблизно хвилин 7. Тісто буде м'яке і не буде липнути до рук.
Чашку змащуємо олією. З тіста формуємо кульку і кладемо її в чашку і накриваємо плівкою. Залишаємо тісто в теплому місці для підйому приблизно на 1 годину.
Готуємо начинку: м'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, дрібно ріжемо цибулю, картоплю нарізаємо тонкими смужками.
Тісто збільшилося, стало повітряним та пористим.
Ділимо тісто на 2 нерівні частини, формуємо кульки.
Кожну частину розгортаємо в пласт товщиною 0,5 см. Більша частина буде низом пирога, її розгортаємо трохи більше розміру форми.
Форму змащуємо олією, викладаємо тісто, формуємо бортики.
Розкочуємо другу частину тесту за розміром форми. Накриваємо начинку. Защипуємо (проходимо кілька разів) краї тіста і робимо в центрі дірочку для виходу пари. Накриваємо пиріг серветкою та залишаємо хвилин на 10.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Пиріг для рум'яності змащуємо сумішшю яйця та молока. Це робимо за бажанням.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин, до легкого рум'янцю.
Пиріг дістаємо із духовки. У дірочку у центрі вливаємо трохи теплої води, щоб пиріг був соковитим.
Потім закриваємо форму фольгою і випікаємо приблизно 40-50 хвилин при температурі вже 170 градусів, до готовності. Готовність визначаємо за готовністю картоплі та м'яса.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|, накриваємо серветкою і даємо йому охолонути.
Читайте також:
Круче будь-яких пирогів: швидкий рецепт фаршированого батона з філе оселедця та яйцями
Швидше несіть добавку: рецепт простого заливного пирога з рибними консервами та картоплею
Такі раніше продавали бабусі на станціях: рецепт пишних та соковитих домашніх біляшів.
Вся сім'я буде в захваті: рецепт молодої капусти, запеченої в сметані та курячому бульйоні