Для приготування сирників потрібні такі продукти:

  • сир 9% – 600 гр.;
  • рисове борошно 70 гр.;
  • яйце 2 шт.;
  • цукрова пудра – 3 ст.л.;
  • ванілін до смаку.

Сир потрібно перетерти ложкою, скориставшись ситом. Додаємо до нього яйця, рисове борошно, ванільну есенцію та цукрову пудру. Перемішуємо до однорідної маси.

Далі змащуємо руки олією і ліпимо сирники. Якщо не хочете змащувати олією, то щоразу змочуйте руки водою.

Розігрійте сковороду, додайте топлене масло|мастило| і швидко обсмажте сирники до утворення світло-золотистої скоринки з двох сторін.

Для приготування полуничного соусу потрібно з'єднати в сотейнику 300 гр. полуниці та 80 гр.цукри. Доводимо до кипіння та розчинення цукру. Додаємо 20 гр. кукурудзяного крохмалю, перемішайте, щоб маса злегка загуснула. Потім пробийте блендером, щоб маса стала однорідною. Додайте ванільну есенцію або ванілін до смаку.

Читайте також:

Тільки один запах зводить з розуму: рецепт карпатських голубців з дерунами та грибами

З'їсте всю банку і вип'єте розсіл: рецепт маринованого перцю, фаршированого виноградом

Так готували наші прабабусі: старовинний рецепт справжніх гуцульських вареників. Є один секрет