Інгредієнти для М'ясо "У термосі":

  • Корейка (теляча)
  • Бекон
  • Окіст (свинячий)
  • Вода — 2 л
  • Сіль - 130 г
  • Цукор - 50 г
  • Часник - 2 шт
  • Лист лавровий - 4 шт
  • Перець чорний
  • Перець запашний - 3 шт
  • Гвоздика - 4 шт
  • Кмин — 1 ч. л.
  • Суміш перців (білий, зелений, червоний горошком) - 1 ч. л.
  • Коріандр (горошком) - 1 ч. л.
  • Горіх мускатний (тертий)
  • Розмарин (гілочка, а якщо сухий) - 2 ч. л.

Шматки ідеальної величини 400 – 700г. Помити, почистити від плівок. Бекон обмотати ниткою, але не перетягувати. Це для того, щоб потім він красиво виглядав, і прошарки сала не збільшилися при перебуванні бекону в термосі.

Наливаємо холодну воду (у нас 2л) і відразу ж у холодну воду додаємо сіль та цукор. Ставимо на вогонь для закипання.
Тим часом готуємо спеції. Розділяємо часник на часточки, не знімаючи лушпиння від зубків!

Коли вода із сіллю та цукром закипіла, кидаємо часник, і дати покипіти п'ять хвилин. Потім додаємо спеції та кип'ятимо ще хвилин п'ять. І тепер опускаємо у наш ГАРЯЧИЙ маринад м'ясо.
Коли воно закипіло, робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і тримаємо на вогні 15-20 хвилин.

Далі знімаємо м'ясо з вогню і добре укутуємо його ковдрою, бажано не одним. Чим більше укутати тим краще і залишаємо на 10-12 годин.

Після цього м'ясо прибираємо з бульйону і даємо йому добре охолонути.

Нарізаємо "м'ясо в термосі" тонкими пластинами і подаємо до столу або використовуємо за іншим призначенням, наприклад, нарізаємо на салат.

Зберігати "м'ясо в термосі" потрібно в холодильнику під плівкою або кришкою - щоб уникнути висихання. За термінами зберігати таке м'ясо у холодильнику можна до 14 днів.

Читайте також:

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі

Сезон шашликів відкрито: у лісах та парках почали вручати повістки любителям відпочинку на природі

Круче шашлику: рецепт ідеально соковитого м'яса в банці, яке готується в духовці