Квашений гострий перець дуже подобається любителям гострих закусок. Однак потрібно мати дійсно дуже міцні та загартовані смакові рецептори, щоб отримувати задоволення від такої гостроти.

Для приготування закусочного гострого квашеного перцю знадобиться наступний набір продуктів:

  • перець гострий – 24 шт.;
  • часник – 8 зубчиків;
  • сіль – 3 ч.л.;
  • сахар - 1 ст. л.;
  • вода - 40 мл.

важливо!

  • Не забудьте одягнути гумові рукавички, працюючи з гострим перцем.

Отже, для приготування квашеного закусочного перцю відбираємо щільні м'ясисті плоди. Перець потрібно очистити від насіння та дрібно-дрібно нарізати.

Часник ріжемо на тонкі кружечки.

Далі перемішуємо перець з часником, додаємо сіль і цукор, плеснути трошки води (перці дадуть потім дуже багато соку, так що не стараємось) і поставити під невеликий гніт.

Пробувати можна за тиждень десь.

До речі, вчені із Середземноморського неврологічного інституту нейромедицини (Італія) з'ясували, що вживання в їжу пекучого перцю сприяє продовженню життя та знижує загальний ризик передчасної смерті на 23%. У масштабному дослідженні італійських вчених взяли участь 22 811 осіб, за станом здоров'я яких дослідники стежили протягом восьми років. Фахівці зазначили, що ті, хто вживав червоний гострий перець чотири рази на тиждень та частіше, на 40% рідше вмирали від серцевого нападу.

Читайте також:

Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені

Італійська насолода: рецепт фаршу в лаваші по-прованськи

Це крутіше солянки: рецепт польського супу "Форшмак", якого ви будете в захваті