Єврейський паштет з курячої печінки та грудинки – новий варіант популярної страви. Курячі грудки додають текстуру, а часник – аромату. Додайте в сковороду вина чи коньяку для багатошарового смаку. Єврейський паштет з курячої печінки та грудинки можна подрібнити блендером. Перед подачею єврейський паштет із курячої печінки та грудинки дістаньте з холодильника трохи заздалегідь. Подайте єврейський паштет з курячої печінки та грудинки з хлібом та цибульним мармеладом або журавлинним соусом.

Докладніше про те, як приготувати закуску за рецептом єврейського паштету з курячої печінки та грудинки читайте у нашому матеріалі.

Для приготування закуски за рецептом єврейського паштету з курячої печінки та грудинки нам знадобиться:

  • 400 г курячої печінки
  • 400 г курячого філе
  • 150 г вершкового масла
  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морква
  • 3 зубчики часнику
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • суміш трьох перців для прикраси
  • чебрець для прикраси

Спосіб приготування закуски за рецептом єврейського паштету з курячої печінки та грудинки:

Крок 1. Підготовка інгредієнтів для єврейського паштету з курячої печінки та грудинки

Ми починаємо готувати єврейський паштет з курячої печінки та грудинки з того, що обсушуємо куряче філе паперовою серветкою та нарізаємо на невеликі скибочки. Печінку потрібно промити під прохолодною водою, видалити жир, великі протоки та обсушити. Тепер наріжте цибулю, моркву та часник кубиками.

Крок 2. Приготування начинки для єврейського паштету з курячої печінки та грудинки

У глибокому сотейнику розтопіть на середньому вогні половину вершкового масла|мастила| і тушкуйте цибулю до прозорості, це займе приблизно 5 хвилин|мінути|. Після цього додайте часник, моркву та курку, збільшіть нагрівання до середньо-сильного та готуйте 5 хвилин. Періодично помішуйте. Далі влийте 3 столові ложки гарячої води, накрийте кришкою та тушкуйте курку ще 5 хвилин. Не забудьте посолити та приправити перцем. Після цього перекладіть курку в миску.

Крок 3. Обсмажування печінки для єврейського паштету з курячої печінки та грудинки

У тому ж сотейнику для єврейського паштету з курячої печінки і грудинки розтопіть вершкове масло, що залишилося. Збільшіть нагрівання до середньо-сильного та обсмажте в ньому печінку. Посолити, посипте перцем і готувати 3 хвилини. Періодично перемішуйте та продовжуйте обсмажувати печінку до золотистого кольору ще 3 хвилини. Усередині шматочки печінки повинні залишатися рожевими для гарної констистенції єврейського паштету з курячої печінки та грудинки.

Крок 4. Змішування начинки для єврейського паштету з курячої печінки та грудинки

Поверніть обсмажену курку з овочами в сотейник із печінкою та подрібніть їх занурювальним блендером до однорідності. Періодично помішуючи лопаткою прогрійте на повільному вогні 1 хвилину. Після цього розкладіть гарячий єврейський паштет із курячої печінки та грудинки у скляні баночки, прикрасьте горошинами різнокольорового перцю, чебрецем та остудіть. Закрийте баночки з єврейським паштетом з курячої печінки та грудинки та приберіть паштет у холодильник на 2–4 години.

Крок 5. Подача єврейського паштету з курячої печінки та грудинки та підготовка до вживання

Якщо ви хочете насолоджуватися єврейським паштетом з курячої печінки та грудинки протягом декількох днів, необхідно зберігати його в холодильнику. Перед подачею єврейського паштету з курячої печінки та грудинки на стіл, на кілька хвилин доставте баночки з паштетом із холодильника, щоб єврейський паштет із курячої печінки та грудинки став кімнатною температурою. Ідеальним доповненням до єврейського паштету з курячої печінки та грудинки будуть кілька скибочок теплого хліба (підсмажте хліб у тостері, духовці або на сковороді) та цибульний мармелад чи журавлинний соус.

Таким чином, ми отримали смачний єврейський паштет з курячої печінки та грудинки, який чудово підійде для сніданку, обіду чи вечері. Єврейський паштет з курячої печінки та грудинки можна готувати не лише за цим рецептом – експериментуйте з додаванням нових інгредієнтів та отримуйте нові смаки!

Читайте також:

Вона просто чудова в спеку: рецепт прохолодної окрошки на кефірі з одним секретом

Куди там тієї шаурми: рецепт конвертиків з лавашу з начинкою з курки, сиру та помідорів

Піднос розкидають за 2 хвилини: рецепт гарячих бутербродів з крабовими паличками, сиром та яйцем