Часто із найпростіших і найдоступніших продуктів можна приготувати настільки смачну страву, що її не соромно подати навіть на святковий стіл. Картопляні палички із сиром саме з цієї категорії рецептів.

Продукти для приготування картопляних паличок із сиром:

  • відварена картопля 5 штук (середні картоплини.);
  • яйця 2 штуки;
  • твердий сир 100 г;
  • панірувальні сухарі 100 грам;
  • борошно 2-3 ст. ложок;
  • олія 2-3 ст. ложок (для смаження).

Отже, для приготування картопляних паличок із сиром, картопля потрібно попередньо очистити та відварити до готовності у злегка солоній воді. Відвар зливаємо, а картопля - добре розім'яти. Також можна натерти картоплю на тертці або пропустити через м'ясорубку або інші кухонні прилади. Чим дрібніша картопля натерта, тим краще.

Тепер до картоплі додаємо яйця, сіль, чорний мелений перець та інші спеції (за бажанням - це може бути навіть куркума) і добре перемішаємо руками.

Далі додаємо борошно і добре перемішуємо.

Твердий сир – найкраще підходить гауда (він більш солоний) нарізаємо брусочками розміром 0,7 х0, 7 см на зрізі та завдовжки 8-10 сантиметрів.

Потім беремо основу для картопляних паличок і, змочуючи руки водою, формуємо коржики. На край коржика кладемо брусочок і загортаємо – виходить паличка.

Валяем в сухарях.

У сковороді на середньому вогні потрібно розігріти олію та обсмажити на ній картопляні палички з усіх боків до появи золотистої скоринки.

Подати картопляні палички з сиром можна як закуску до пива, або як абсолютно самостійну страву зі сметаною, томатним чи сметанним соусом. А ще разом із картофельними паличками можна подати на одній тарілці м'ясо, рибу чи птицю, використовуючи палички як цікавий гарнір із смачним сюрпризом усередині.

Читайте також:

Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви

Сусіди збігуться на цей запах: рецепт соковитого заливного пирога з яйцем та зеленою цибулею на кефірі