Якщо хочеться легкого нальоту екзотики у поєднанні із солідною економією, сміливо починайте готувати ніжні котлети з рису та крабових паличок. Можна сміливо говорити, що це покращена версія найсоковитіших рибних котлет. І головне – жодних кісток!

Склад / Інгредієнти:

  • крабові палички 120 г;
  • рис 50 г (круглий);
  • яйце 1 штука;
  • сир твердий 40 г (тертий);
  • олія рослинна 1 ст. ложка;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком.

Наперед потрібно поставити варитися рис. Його потрібно ретельно промити у холодній воді кілька разів. Щоб відварена крупа не злиплася, краще використати довге зерно. Заливаємо рис питною водою у співвідношенні 1 до 2 (за обсягом) - вода повинна бути вищою за крупу на 1,5 сантиметра. На тихому вогні відварюємо хвилин 15-17 під щільно закритою кришкою, поки вода повністю не википить. Потім рис потрібно остудити і розпушити вилкою.

Крабові палички потрібно звільнити від плівки та натерти на тертці. Можна натерти їх на дрібній тертці або взагалі пробити у блендері. Також можна перекрутити через м'ясорубку, нарізати максимально дрібним кубиком або крупно натерти. В останньому випадку краще використовувати трохи підморожений продукт (він не згинатиметься і не стискатиметься при роботі з терткою).

Перекладаємо крабову стружку у робочу миску. Додаємо стиглий рис, тертий сир, сире яйце і сіль з перцем до смаку.

Увага!

  • Сир можна не змішувати з крабовими паличками, а покласти в середину котлет. Щоб зручніше було формувати заготівлі, продукт нарізається брусочками і загортається у фарш. Вийдуть апетитні котлетки з розплавленою сирною начинкою.

Столовою ложкою перемішуємо масу. Якщо є хоч найменша підозра, що маса не буде тримати форму, краще підсипати 1-2 ложки борошна для клейкості.

Далі змочіть долоні у воді, набирайте невелику кількість фаршу, зліпіть котлетки.

Котлети потрібно обсмажити на тихому вогні хвилини по 2-3 з кожного боку. Коли котлетки добре прогріються усередині, сир розплавиться і стане тягучим, а на поверхні утворюється рум'яна скоринка – вони готові.

рада!

  • Котлети з крабових паличок можна приготувати у духовці. Викладаємо заготовки на деко, змащене олією і ставимо в розігріту до 180 градусів духову шафу. Готується страва 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Подавайте ніжні котлети з рису та крабових паличок із улюбленим соусом у гарячому вигляді.

Читайте також:

Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею

Розмітають за пару хвилин: рецепт листкового рулету з шинкою та сиром. Обов'язково спробуйте

Швидко, ніжно та соковито: рецепт сала в запашному маринаді. Неможливо відірватися