Продукти на 6 порцій:

  • картопля – 550 г;
  • яйця – 6 шт.;
  • шинка – 50 г;
  • петрушка свіжа – 7 г;
  • олія рослинна (для підготовки формочок) - 20 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Картоплю попередньо відварюємо в мундирі. Картоплю миємо, заливаємо водою, щоб покрила картоплю. Відварюємо картоплю близько 25 хвилин, до готовності.
Розігріваємо духовку до 220 градусів.

З готової картоплі зливаємо воду, даємо картоплі трохи охолонути.

Натираємо картоплю на великій тертці.

Всипаємо до картоплі сіль та перець.

Обережно все перемішуємо.

Можна використовувати як силіконові формочки, так і металеві. Металеві форми потрібно застелити фольгою, щоб потім кошики можна було легко дістати. Форми для маффінів змащуємо рослинним маслом і викладаємо у форми картопля, сформувавши кошики.

Ставимо форми з картопляними кошиками в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів на 15 хвилин до легкого підрум'янювання.

Шинку нарізаємо маленькими кубиками.

Коли кошики злегка підрум'яняться, виймаємо з духовки і вбиваємо в кожну сиру яйця.

Солим и перчим.

У кожен кошик поверх яєць додаємо кубики шинки.

Листочки петрушки дрібно шаткуємо і посипаємо зверху.

Знову відправляємо до духовки на 15-20 хвилин. Коли яйця схопляться, дістаємо.

Виймаємо кошики з форм. Яєчня з шинкою в картопляних кошиках готова.

Читайте також:

Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром

Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру

Неможливо встояти: рецепт тушкованого м'яса із червоною квасолею. Робиться на сковорідці